Gebruiker:Suus Janssen/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Arno 'Prins Schrobbelèr' Arentsen[bewerken | brontekst bewerken]

Wie is deze mysterieuze persoon die zoveel van Schrobbelèr houdt? Ontmoet de man achter het prinsenpak: lees hoe Arno is opgegroeid en hoe Prins Schrobbelèr tot stand is gekomen.

Vóór Schrobbelèr[bewerken | brontekst bewerken]

Arno Arentsen kwam ter aarde in ziekenhuis Rivierland Tiel op 23 januari 1971. Dit is een dag nadat tv-presentatrice Wendy van Dijk is geboren. Arno groeide op in Boven-Leeuwen, een klein dorp gelegen in de gemeente West Maas en Waal. De start van zijn onderrichting vond plaats op de Mariaschool te Boven-Leeuwen. Hij heeft in deze jaren de communie en het vormsel uitgevoerd in de Willibrorduskerk. Na het voltooien van de basisschool, volgde Arno 4 jaar op de Rooms-Katholieke LTS in Druten. Hier haalde hij een diploma op BC niveau.

Verlangend om eindelijk eens de handen uit de mouwen te steken, begon hij zijn werk carrière in meubelfabriek Walraven & Bevers in Beneden-Leeuwen. Hier heeft hij zeven jaar als meubelstoffeerder de mooiste stoelen en banken in elkaar gezet. In deze jaren heeft Arno ook nog 2 diploma’s gehaald: Primair stoffeerder en Voortgezet stoffeerder. Na 7 jaren was hij echter toe aan een nieuwe uitdaging en ging hij werken bij JaMé te Wijchen onder leiding van Van der Pol. Toen Arno ook uit dit bedrijf gegroeid was, kwam hij bij Eline Herstofferingen werken. Tegenwoordig werkt hij bij VSB sierbestrating.

Het avontuur naar Prins Schrobbelèr[bewerken | brontekst bewerken]

Arno heeft de eerste 43 jaar van zijn leven nuchter doorgebracht. Dit vond hij uiteindelijk genoeg geweest en hij besloot te gaan experimenteren met alcohol. Na het drinken van vele verschillende likeuren wist hij het zeker, Schrobbelèr vond hij het lekkerst. Om deze kruidenlikeur te promoten, heeft hij een alter ego gecreëerd; Prins Schrobbelèr. Maar een prins is geen prins zonder zijn prinsenpak. Daarom heeft Arno een carnavalesque prinsenpak aangeschaft compleet met een Schrobbelèr steek en een scepter. Je kan prins Schrobbelèr van veraf spotten door te letten op het neon oranje giletje onder de groene fluwelen cape die bedrukt is met het Schrobbelèr logo. Prins Arno is op talrijke gelegenheden aanwezig en heeft vele taken, zoveel zelfs, dat hij ze niet allemaal zelf kan uitvoeren. Daarvoor heeft hij zijn (nog incomplete) gevolg. Deze bestaat op dit moment uit adjudant Rob, Prinses Marieke en P.A Helen. Hij is nog opzoek naar raadsleden en dansmariekes om zijn gevolg compleet te maken.

Thuis, aan de Molenstraat, heeft Arno de serre omgetoverd tot een waar Schrobbelèr museum dat concurreert met het Rijksmuseum in Amsterdam. Van kruiken tot aan mutsen, een grote variatie aan memorabilia is hier te vinden. Ook de garage is omgebouwd tot een gezellige kroeg, gevuld met petjes en sjaals. De keukenwand is een speciaal gemaakte afbeelding ter ere van moeder Leen, die zorgt dat er altijd genoeg Schrobbelèr in huis is.