Naar inhoud springen

Gebruiker:Victornorbart/Victor Norbart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Victor (Benjamin) Norbart (Oosterhout, (Noord-Brabant), 23 november 1996) is een Nederlandse artiest, acteur, filmmaker, scenarioschrijver en ondernemer die bekend werd van het SBS 6 programma "Mind Masters Live".


Victor Benjamin Norbart
Artiest, Acteur, Filmmaker, Scenarioschrijver en ondernemer
Algemene informatie
Geboren 23 november 1996
Oosterhout
Nationaliteit Nederlandse

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Vroege Jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Op een vroege leeftijd stond Norbart al in de schijnwerpers. Zijn podiumdebuut begon in 2013 op de middelbare school als komisch duo met zijn toenmalige tegenspeler Kerem Akar. Samen met Akar presenteerde Norbart 3 jaar op rij (2013, 2014 en 2015), de "Culturele avonden" (een regionale talentenshow) op hun middelbare school Het Dongemond College, te Raamsdonksveer. Tijdens deze shows voerden Norbart en Akar humoristische sketches op, tussen de acts van de talentenjacht door. De grote populariteit van deze optredens bracht Norbart en Akar al snel in het oog van diverse producenten en talentenjagers. In 2014, midden in de groei van de carrière van het duo, besloot Akar plotseling het publieke leven om onbekende redenen achter zich te laten.

Mind Masters Live[1][bewerken | brontekst bewerken]

In 2015 begon Norbart zijn studie "International Media & Entertainment Management" aan de toenmalige "NHTV" in Breda (nu: Breda University). Tijdens zijn studie was Norbart inmiddels zonder Akar verder gegaan, ditmaal als goochelaar en hypnotiseur. Aan het einde van zijn eerste studiejaar werd Norbart benaderd door Stepping Stone, een productiemaatschappij uit Amsterdam, voor een "nieuw TV programma over mentalisme". Dit bleek uiteindelijk het SBS 6 programma "Mind Masters Live" te zijn, onder presentatie van Kim-Lian van der Meij, met onder andere: Uri Geller, Patty Brard, Patricia Paay, Peter R. De Vries en Timon Krause. Op 20 november 2015 om 20:30 ging de eerste aflevering van het programma in première, waar Norbart zijn Live-TV debuut plaatsvond. Hier voerde hij een act op waarin hij en groep van bekende Nederlanders diverse vreemde etenswaren zoals een "zure mossel", "haring" en "een sprinkhaan" voerde. De heldere presentatie, grappige opvoering en heldere spraak van Norbart viel bij de kijker in de smaak ten opzichte van enkele andere artiesten die "slecht verstaanbaar" of "on-overtuigend"[2] waren. Zijn daadwerkelijke act werd echter niet begrepen door de een groot deel van zowel de kijkers als de jury van het programma. Norbart had hier het volgende over te zeggen: "..je ziet dat ik ertussen probeer te komen wanneer ik naast Kim-Lian sta. Ik probeerde nog uit te leggen dat ze heel het punt gemist hadden. Ze dachten allemaal dat het ging om het feit dat de BN'ers wel of niet konden raden wat ze aan het eten waren. Dit was echter niet het geval! Het ging er om dat ik had voorspeld achter welke kleur bord ze gingen staan! Dit kan nog steeds niemand verklaren. De truc waar ik een half jaar lang aan heb gewerkt, werd compleet gemist door heel Nederland omdat ik Patty Brard een zure mossel voerde."[3] Het programma werd na 2 afleveringen van de buis gehaald. Het programma probeerde met het populaire RTL 4 programma The Voice of Holland te concurreren. Ook was er tijdens de uitzending een grote KPN storing, waardoor een groot aandeel van TV-kijkend Nederland, het programma niet kon zien. Daarnaast viel het programma niet in de smaak bij het publiek. Dit leidde de eerste aflevering tot slechts 600.000 kijkers en de tweede aflevering slechts tot 500.000. Uiteindelijk besloot de, toen nieuwe, SBS 6 directeur Peter Lubbers om de stekker eruit te trekken. Norbart zette zijn mediacarrière op eigen been voort. Hij verscheen in meerdere televisieprogramma's en won zelfs €10.000,- in de spelshow "5 Golden Rings" op SBS 6.

Filmmaker[bewerken | brontekst bewerken]

Rambabe[bewerken | brontekst bewerken]

Na enkele andere TV programma's is Norbart zich gaan richten op het schrijven, produceren en spelen in films en sketchprogramma's. Tijdens zijn opleiding heeft hij zijn schrijfpartner Freek van der Kooij ontmoet, waarna zij samen het lokale radioprogramma "Bacon & Beans" lanceerden. Een komische radioshow met improvisatie, hoorspelen en discussies over de rariteiten van de wereld. Tijdens zijn opleiding heeft Norbart samen met van der Kooij en Ian van den Burg, in opdracht van het BUTFF (B-movie, underground and trash film festival) het script voor "Rambabe[4]" geschreven. Later onder leiding van regisseur en producent Daan Venmans is deze film tot werkelijkheid gekomen. Wat eerst enkel diende als promotioneel materiaal voor het festival, groeide later uit tot een succes dat zelfs werd gedraaid op het festival zelf.

Boeven[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens zijn opleiding, is Norbart samen met van der Kooij en Venmans een filmcollectief begonnen genaamd "KLABAK". De groep was in 2019 geselecteerd om mee te mogen doen aan het nationale "1 week film festival" in Den Bosch. Hier hebben ze in samenwerking met "BRUUT collective" de korte film "Boeven[5]" tot stand gebracht. Het script, geschreven door Norbart en van der Kooij, viel zeer in de smaak bij de vakjury. Tijdens het panelinterview op het festival vertelde Norbart echter dat tijdens de productie veel fout ging. "...uiteindelijk viel een aantal dagen voor de opnames onze hoofdrolspeler weg. Dus moesten we last-minute een nieuwe acteur vinden. Deze bleek uiteindelijk nog nooit een film met tekst te hebben gedaan, maar desalniettemin was het super om met hem samen te werken. Ook hadden we een prachtige villa kunnen regelen, die ook vlak voor de opnames niet doorging. Dit kwam omdat we er toen pas achterkwamen dat de familie van deze villa pas hun dochter hadden verloren. Wij vonden het smakeloos om onze film waarin een dood plaatsvindt, in dit huis op te nemen. Dit in combinatie met veel miscommunicatie tussen de ons (de schrijvers) en het productieteam zorgde uiteindelijk voor een ander resultaat dan we voor ogen hadden. Desalniettemin waren we onwijs onder de indruk van het werk van Bruut collective, die prachtig hebben gefilmd. Ook de ontwikkeling van de acteurs was prachtig om te zien! We gaan nu in ieder geval voor een re-edit om een director's cut te maken. Het is nu al een hele toffe film geworden, maar we denken dat we het nóg beter kunnen".

Ondernemerschap[bewerken | brontekst bewerken]

Naast filmmaken is Norbart werkzaam als ondernemer op het gebied van (Online) Marketing. Hij schrijft artikelen en wordt regelmatig gepubliceerd. Als partner bij Klik & Steen web development[6] zorgt hij voor het stellen en behalen van doelen van Online ondernemers. [7]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

  • MindMasters Live[8] (2015) - SBS6, als mentalist
  • Gettin' High on Arizona [9]- NAZ Today (2016) (Flagstaff, Arizona), als presentator
  • Superkids (2016) - RTL 4, als vakjury
  • 5 Golden Rings (2017) - SBS6, als kandidaat
  • De perfecte vraag[10] (2017) - SBS 6, als kandidaat
  • Happy Hour [11](2017) - SBS 6, als kandidaat
  • Schuldig of niet[12] (2018) - NPO 3, als panel-lid

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Superior (2017), als nieuwslezer
  • Paranoia[13] (2017), als Kurt
  • Silver (2017), als John
  • Rambabe[14] (2017, als Schrijver en Sam Which
  • Boeven[5] (2019), als Schrijver en Clown
  1. Mind Masters Live - Stepping Stone Productions. Geraadpleegd op 6 juli 2020.
  2. Dure SBS 6-show afgeslacht door kijkers: tv-drama. Geraadpleegd op 6 juli 2020.
  3. Norbart, Victor, Lullen zonder verstand podcast: Victor Norbart (Podcast quote) (11 september 2017). Geraadpleegd op 6 juli 2020.
  4. Rambabe - IMDB. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  5. a b Boeven - IMDD. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  6. Klik & Steen web development. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  7. Alex Li Hap Po, Ondernemerspassie podcast - Victor Norbart. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  8. Mindmasters live. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  9. Gettin' high on Arizona. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  10. De perfecte vraag - SBS 6. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  11. Happy Hour - RTL 4. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  12. Schuldig of niet - NPO 3. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  13. Paranoia - IMDB. Geraadpleegd op 7 juli 2020.
  14. Rambabe - IMDB. Geraadpleegd op 7 juli 2020.