Overleg:Alarmschijf

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Robert 1990 in het onderwerp vraag

Oh WELL! van Fleetwood Mac was de eerste alarmschijf. Dit nummer zou aanvankelijk door de platenmaatschappij niet op single worden uitgebracht. De radiomakers van Radio Veronica hadden hierover andere gedachten. Zij besloten om dit nummer sterk te gaan pluggen. De gedachte was om de platenmaatschappij onder druk te zetten om het nummer toch op single uit te brengen. De manier om dit te doen was door het nummer elk uur een keer te draaien, net zo lang totdat er een single zou verschijnen. Het werd daarbij steeds aangekondigd als Alarmschijf. De betekenis van "alarm" is hiermee meteen duidelijk. Na ongeveer drie weken kwam het nummer inderdaad op single uit. Oh WELL! was de eerste Alarmschijf en tegelijk ook de enige die drie weken lang Alarmschijf was.

- De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Hansmiv (overleg|bijdragen) 15 apr 2008 10:35

Het nadeel aan wikipedia... Ik ben Belg en ken dus het woord alarmschijf niet. Na het lezen van de "definitie" heb ik het nog steeds niet goed begrepen. Er staat vanalles over geschreven, maar er staat niet wat het juist is. Is het een liedje dat door een bepaalde zender wordt getipt als kanshebber om hoog te scoren in één of andere hitparade en daarom voortdurend wordt afgespeeld? Als dit zo is, dan moet het artikel over dit woord volgens mij met één of andere opmerking in die trand beginnen... Niet?

Ik ben volledig akkoord met uw vraag en pleit er daarom ook voor dat er een duidelijke vermelding wordt gemaakt op welke locatie deze definitie van toepassing is. Ik heb zelf geprobeerd ergens "in Nederland" in te voegen. Verder zijn ook de vermelde radiostations mij totaal onbekend. Waarschijnlijk ook Nederlands?

vraag[brontekst bewerken]

Ik ben een Nederlander en heb het zelfde probleem als mijn voorganger. Er staat een heel verhaal over de alarmschijf, maar de definitie wordt gewoon nergens genoemd!

Ik heb de inleiding van het artikel herschreven. Is het nu voor iedereen duidelijk? Groeten, Robert 6 feb 2009 13:30 (CET)Reageren