Naar inhoud springen

Overleg:Commandantswoning van de Sint-Pieterskazerne

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Enkele aanvullingen[brontekst bewerken]

Ik heb alvast enkele aanvullingen gemaakt. Er volgt nog meer.

Een paar opmerkingen:

  • Er is nog geen pagina “Sint-Pieterskazerne" (of “Sint Pieterskazerne”?). Er is ook niet veel over te vinden op internet. Idee?
    In dit verband vind ik hier wel een mooie prent (ccbysa) maar ik kan er niks mee. Hoe halen we die binnen, etc.... ? Ik heb in het archief ook schitterende afbeeldingen gezien over hoe de kerk werd ingericht als opslagplaats.
  • het door mij gebruikte plaatje van Van Gulpen is dus: dit. Het zou toch mooi zijn als we de originele scan zouden kunnen gebruiken! (vooral het onderschrift is intrigerend; het lijkt alsof daar van een pesthuis wordt gesproken); en het is ccbysa vlgs. Europeana:

Gulpen, Philippe van, Maastricht. Klooster en kerk van de Minderbroeders in de Sint Pieterstraat, gezien vanuit het oosten.. Europeana. Geraadpleegd op 6 juni 2015. De resolutie hiervan is lager dan van de plaat die ik heb opgesnord.

  • leuk is trouwens ook van deze zelfde Van Gulpen: deze afb.; die moeten we dus ook uit de collectie van rhcl zien te halen! Ook deze is vlgs. Europeana ccbysa:

Gulpen, Philippe van, Maastricht. Helpoort, gezien vanuit het zuidoosten. Op de achtergrond o.a. het Pater Vinktoren, het slachthuis, de torens van de Waalse kerk, de Oude Minderbroederskerk, de Sint-Janskerk en de Sint-Servaaskerk. Op de voorgrond een flanerend echtpaar en een boer met koe.. Europeana. Geraadpleegd op 6 juni 2015. Hier is mooi het ensemble van kerk, klooster en commandantswoning te zien.

  • en dan heb ik - naar aanleiding van mijn korte bezoek aan RHCL d.d. 4 juni nog een hele lijst, trouwens; die volgt....
  • Verder: Dr. G. Panhuysen, die over het geboortehuis van Thijsse schreef in 1947 heeft het over plattegronden etc. van Joannes Brabant uit 1868. Die zou ik wel eens willen zien. Hij verwijst ook naar “De Monumenten van Geschiedenis en Kunst in de Provincie Limburg”. Eerste stuk. De Monumenten in de gemeente Maastricht. Tweede aflevering (Den Haag 193), p. 204. Dat moeten we dus ook nog eens opgraven.

Er is nog genoeg werk te doen, kortom. Wie doet er mee? Ik ga nu eerst even verder met een ander boekje dat ik in Maastricht heb opgescharreld. Dick Bos (overleg) 6 jun 2015 16:47 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Commandantswoning van de Sint-Pieterskazerne. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 19:44 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Commandantswoning van de Sint-Pieterskazerne. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 nov 2019 22:02 (CET)Reageren