Overleg:Nestvlieder en nestblijver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Bever in het onderwerp Bij uitstek

Nestblijvers[brontekst bewerken]

Er is geen apart artikel nestblijver(s). Het artikel, m.n. de wikilinks, suggureert dat dit wel zo is, maar al snel blijkt het een redirect naar dit artikel te zijn.

Daar komt bij dat de term Nestblijvers soms ook wordt gebruikt voor mensen die nooit het ouderlijk huis verlaten. Wellicht een artikel waardig.

Mark Coenraats 9 okt 2008 18:29 (CEST)Reageren

Dat is intussen opgelost: Handige Harrie heeft de titel gewijzigd van Nestvlieder in "Nestvlieder en nestblijver" en later is het artikel uitgebreid zodat het beide begrippen beter omvat.
Overigens klinkt een titel in het meervoud mij beter in de oren nu deze twee verschillende groepen aanduidt.
De tweede betekenis van 'nestblijver' die je noemt (zoals in dit boek uit 2006), is duidelijk een figuurlijke toepassing van de originele, biologische betekenis. Het lijkt me niet nodig hier een doorverwijsstructuur voor aan te maken zolang een dergelijk artikel er niet is. Figuurlijke betekenissen worden vaak ook wel gewoon in het hoofdartikel genoemd. Bever (overleg) 15 mei 2020 02:23 (CEST)Reageren

Bij uitstek[brontekst bewerken]

Er staat "Mensen zijn nestblijvers bij uitstek" (9 jaar geleden toegevoegd door Bor Komorovski). Voor die uitdrukking komen jonge katjes eerder in aanmerking. Die kunnen niet zien, koelen nog sneller af dan baby's en missen in het begin zelfs de zuigreflex.

Carol*v verwijderde tien jaar geleden de indeling van de mens bij de nestblijvers en wees op de tussencategorie van de 'dragers'. Zie ook dit dit artikel waaruit blijkt dat mensen wel een speciale positie innemen onder de draaglingen, aangezien ze de ouders niet in hun nabijheid houden door ze met de handen vast te grijpen, maar zo mogelijk met de beentjes of anders door te gaan huilen. Bever (overleg) 15 mei 2020 02:45 (CEST)Reageren