Overleg:Spakenburg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Gouwenaar in het onderwerp Verzoeken om bronvermelding

Kromme beweringen[brontekst bewerken]

Er staan wel een aantal beweringen in het stuk die slecht zijn onderbouwd.

Een aantal voorbeelden: -Aan de vele ‘de Graaf’s’ en ‘Koelewijn’s’ die in het telefoonboek staan is wel duidelijk op te merken dat Spakenburg een grote familie is.

Logisch toch als je dezelfde achternaam hebt ben je automatisch familie van elkaar. Dat geld ook voor Jansen.

-Homoseksualiteit is een taboe. Vier zogenaamde 'weigerambtenaren' weigerden in 2008 om homoseksuelen te huwen. Het eerste homohuwelijk werd in 2007 voltrokken.

Homoseksualiteit is een taboe. Maar er vind wel een homohuwelijk plaats.

Homoseksualiteit is relatief een taboe lijkt me beter op zijn plaats.

-Samenwonen is binnen de gemeenschap beperkt geaccepteerd. Als een meisje zwanger raakt wordt doorgaans verwacht dat zij met de vader van het kind zal trouwen.

Samenwonen komt minder voor dan landelijk lijkt mij logischer. Of anders met een statistiek komen waaruit het eerstgenoemde blijkt.

Mvg,

Groene lantaarn.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Groene lantaarn (overleg · bijdragen) 15 aug 2010 12:29‎

UPDATE

Vooral het eerste gedeelte van het kopje Cultuur is dubieus/slecht onderbouw. En biedt het een statisch beeld.


Er staat bijvoorbeeld: Spakenburg is een hechte gemeenschap. Een echte Spakenburger verlaat over het algemeen ook niet het dorp.

EN

Het merendeel van de jeugd kiest toch nog altijd voor het leven binnen Spakenburg, net als hun ouders.


Beweringen zonder bron.


De Bunschoter van 13/01/1212 geeft de cijfers wel. En ze ondersteunen het beschrevene niet.


IK neem hier het relevante gedeelte over: Het gaat over vestiging en vertrek anno nu(2011):


Ondanks voldoende woningbouw in eigen dorp(..) en veel huizen die te koop staan, blijken inwoners van de gemeente Bunschoten toch niet al te gehecht aan eigen dorp.

Onderzoek leert dat een groot gedeelte van degenen die in 2011 het dorp hebben verlaten zich in de regio heeft gevestigd. Zoals bekend bedroeg het aantal vertrekkers uit de gemeente Bunschoten vorig jaar 440. Er vestigden zich 387 nieuwkomers.(..)

Opmerkelijk is dat de regio best veel inwoners uit Bunschoten trekt. Zo vertrokken er 98 naar Amersfoort, 8 naar Leusden, 35 naar Nijkerk en 14 naar Baarn.

Van het aantal inwoners dat zich hier vestigde kwamen er 95 uit Amersfoort. De overigen kwamen uit de "hele wereld". Daaronder Polen,Duitsers,Afghanen en Somaliërs.(..)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Groene lantaarn (overleg · bijdragen) 22 jan 2012 12:24‎

Verzoeken om bronvermelding[brontekst bewerken]

Op geen van de terechte vragen van Groene lantaarn in het artikel om betrouwbare bronnen bij de paragraaf Cultuur is een reactie is gekomen. Ik heb de passage daarom maar geschrapt en vervangen door een zeer beknopt stukje, dat nog aan alle kanten uitgebreid zou kunnen worden. Gouwenaar (overleg) 13 aug 2012 17:29 (CEST)Reageren

Bedankt Gouwenaar,
Voor de aanpassingen die u verricht hebt.In de tekst en bij de bronvermelding. Ik beschouw het als een behoorlijke verbetering met de oude situatie,ook de links naar monumenten moet voor heel wat werk gezorgd hebben. Mijn bezwaar tegen het eerste gedeelte van "Cultuur" is nu helemaal weg. Het 2de gedeelte had ik geen bezwaar tegen. En uit dat gedeelte. Vooral niet tegen: Door de vele invloeden van buitenaf is er aan de ene kant sprake van modernisering, waardoor het dorp steeds meer op de grote buitenwereld begint te lijken; de vissers zijn bijvoorbeeld al verdwenen en de klederdracht loopt op haar laatste benen. Aan de andere kant wordt de Spakenburgse cultuur bewust kunstmatig in stand gehouden. Om te worden ingezet als trekpleister voor toeristen in musea en evenementen.
Dat wil ik weer plaatsen.
Ook gezien uw opmerking. "Ik heb de passage( Het blok: Cultuur, Groene L.) daarom maar geschrapt en vervangen door een zeer beknopt stukje, dat nog aan alle kanten uitgebreid zou kunnen worden"
Ook het landelijke percentage kerkbezoek wil ik weer plaatsen. Onderaan bij de bron lees je er snel overheen
Mvg,
Groene lantaarn.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Groene lantaarn (overleg · bijdragen) 15 aug 2010 12:29‎
Dag Groene lantaarn, ge gerust je gang, maar ik zou de desbetreffende passage iets encyclopedischer formuleren, bijvoorbeeld : "Door invloeden van buitenaf is het oorspronkelijke karakter van het dorp aan het verdwijnen en worden de verschillen met de rest van Nederland kleiner. De visserij is verdwenen en ook de traditionele klederdracht wordt steeds minder gedragen. Wel worden deze symbolen van het oude dorp Spakenburg als trekpleister gebruikt ten behoeve van het toerisme." Het landelijk percentage had ik in de voetnoot verwerkt, omdat het zonder verdere toelichting wat uit de lucht komt vallen. O, ja als je je bijdragen op een overlegpagina afsluit met het typen van 4x een ~ (dus~~~~ dan verschijnt automatisch je gebruikersnaam en tijdstip van plaatsing achter je reactie. Ik heb je reactie ook even naar hier verplaatst ter wille van de leesbaarheid. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 15 aug 2012 19:45 (CEST)Reageren