Overleg gebruiker:194.213.15.37

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Feminisme
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.777 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Feminisme[brontekst bewerken]

De {{feit}}-sjablonen zijn er voor verzoeken voor bronnen voor uitspraken die omstreden zijn. Omstreden betekent in dit verband "wetenschappelijk of politiek omstreden" niet "ik ben het er niet mee eens". In dat opzicht werd dit sjabloon door u ernstig misbruikt, wat er in resulteerde dat uw bewerking werd teruggedraaid. Inmiddels heb ik de bronnen erbij gezocht en u had gelijk, die zijn niet erg moeilijk te vinden. Kleuske (overleg) 16 jan 2012 12:40 (CET) P.S. Dit is een artikel dat u beslist moet lezen.Reageren

> Ik heb het door u gelinkte artikel, en de daarbij behorende andere artikelen zorgvuldig doorgelezen. Mijns inziens waren de betreffende uitspraken politiek omstreden: ze stellen groepen mensen (o.a. docenten, mannen en werkgevers) in een kwaad daglicht door te suggereren dat deze meisjes en vrouwen discrimineren - deze groepen zullen daar een andere mening over hebben. Dergelijke uitspraken vragen in een encyclopedie derhalve om een bronvermelding. Zie hiervoor ook WP:Verifieerbaarheid en WP:Bronvermelding. Gezien de uitspraken waar waren heeft u deze bronnen ook snel gevonden. Dat is mooi en maakt het gehele artikel sterker. Mogelijk heb ik een verkeerd protocol gebruikt voor het verzoek, maar mijns inziens (en blijkbaar ook naar uw inzicht - anders had u ze niet toegevoegd) was bronvermelding inderdaad noodzakelijk. Ik zie echter niet hoe u een dergelijk verzoek als "ernstig misbruik" op kunt vatten. 19 jan 2012 15:08 (CET) P.S. Dit is een artikel dat u beslist moet lezen.