Overleg gebruiker:De Geo/archief3

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door De Geo in het onderwerp IP-uitzondering

Archief 2014 t/m 2017

Beoordelingsnominatie Ruprecht Hermans[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt (of waar u zich mogelijk voor interesseert) genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ruprecht Hermans dat is genomineerd door Gebruiker:Meerdervoort. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een imitatie-automatisch bericht geplaatst door een bezorgde gebruiker. Ik heb niets met de nominatie te maken en ben er niet verantwoordelijk voor. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. Glatisant (overleg) 17 jan 2014 16:50 (CET)Reageren

Transliteratie Wit-Russische aardrijkskundige namen[brontekst bewerken]

Beste Bijltjespad, een kwestie die me nooit helemaal lekker zat komt nu hier aan de orde. Jij was ook bij die discussie betrokken op de overlegpagina van Toean besar, weet je nog? Glatisant (overleg) 23 jan 2014 07:52 (CET)Reageren

Wiki loves Earth[brontekst bewerken]

Dag,

Zoals je misschien al hebt gezien gaat Wikimedia Nederland een nieuw groot en langlopend project starten: Wiki Loves Earth. Dit project is een vervolg op het uiterst succesvolle Wiki Loves Monuments, dat van 2010 t/m 2013 heeft gelopen, en dat tot resultaat had dat van een groot gedeelte van alle Nederlandse monumenten nu een afbeelding op Wikipedia te vinden is.

Zoiets is ook de bedoeling van Wiki Loves Earth, maar dan voor Nederlandse natuurgebieden.

In het eerste jaar zal de nadruk liggen op een beperkt aantal gebieden. Er is al een foto-wedstrijd gepland, analoog aan Wiki Loves Monuments. Maar de ambities reiken in dit project verder. De natuur: de gebieden, met alles wat er in leeft en groeit, zowel in het heden als in het verleden en de toekomst, is object van activiteit. Daarbij gaat het niet alleen om foto's en andere afbeeldingen, maar ook om geluid en natuurlijk vooral ook om kwalitatief hoogwaardige tekst.

Jij hebt in het (recente) verleden bijgedragen aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia-nl. Daarom wil ik je, mede namens Denise Jansen en Sindy Meijer, bureaumedewerkers van Wikimedia Nederland, graag uitnodigen om deel te nemen aan dit nieuwe en ambitieuze project. We hebben op dit moment behoefte aan allerlei soorten ondersteuning om het project tot een succes te gaan maken. Op de projectpagina vind je enkele “vacatures”, maar ook andere soorten hulp en meedenken is in dit stadium meer dan welkom.

De kick-off meeting vindt plaats op 11 maart in Utrecht. Ik zou het bijzonder waarderen als je daar bij zou kunnen zijn.

Als je andere Wikipedianen kent, die mogelijk geïnteresseerd zijn in dit project, en die ik nog niet heb benaderd (op hun overleg-pagina), dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet, Dick Bos (overleg) 1 mrt 2014 16:00 (CET)Reageren

Dat lijkt me een leuk project. Mijn expertise ligt vooral op landschap en abiotiek, in de levende natuur ben ik minder sterk. Wel heb ik toegang tot een collectie met zo'n 4000 foto's over natuur in Achterhoek en Liemers. Daar kan ik wel eens in gaan grasduinen. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 2 mrt 2014 12:59 (CET)Reageren

31 maart 2014: tweede bijeenkomst Wiki Loves Earth[brontekst bewerken]

Dag,

op 31 maart a.s. is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia-Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlakbij het Centraal Station), van 19:30 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is zal dit worden bekendgemaakt op de projectpagina.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Een berichtje wordt gewaardeerd. Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 25 mrt 2014 11:08 (CET)Reageren

Beste Dick, op 31 maart ben ik 's avonds verhinderd. Ik kan dus ook niet via Skype deelnemen. Wel blijf ik graag op de hoogte van de voortgang van het project. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 27 mrt 2014 14:41 (CET)Reageren

Dinsdag 15 april 2014: derde bijeenkomst Wiki Loves Earth[brontekst bewerken]

Dag,

Op dinsdag 15 april is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia-Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlakbij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 8 apr 2014 13:50 (CEST)Reageren

Helaas, ook dan verhinderd, om dezelfde redenen als vorige keer. Repetitie met orkest en combo ivm concert binnenkort. Moet ik echt heen. met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 8 apr 2014 14:00 (CEST)Reageren

Maandag 28 april 2014: vierde bijeenkomst Wiki Loves Earth[brontekst bewerken]

Dag,

Op maandag 28 april is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlakbij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 17 apr 2014 11:05 (CEST)Reageren

Het wordt wat eentonig, maar ook dan ben ik verhinderd. Bovendien ben ik dan op een plek waarvandaan ik nu al vrijwel zeker weet dat ik daar niet kan skypen. met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 17 apr 2014 11:35 (CEST)Reageren

3 mei: startsein Wiki Loves Earth-wedstrijd in Nationaal Park Weerribben-Wieden[brontekst bewerken]

Doe je mee met de Wiki Loves Earth wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op Wikipedia te zetten? Op zaterdag 3 mei geven wij het startsein van deze wedstrijd met een evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Natuurlijk zijn jullie allemaal welkom! We ontdekken dit park met de boot, dus schrijf je snel in om jezelf te verzekeren van een plekje! Kijk voor meer informatie op: Wikilovesearth.nl.

Hartelijke groet, namens de Wiki Loves Earth werkroep, JurgenNL (overleg) 28 apr 2014 14:57 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Dinsdag 13 mei: volgende bijeenkomst Wiki Loves Earth[brontekst bewerken]

Goedemiddag,

Op dinsdag 13 mei is de volgende bijeenkomst van Wiki Loves Earth. De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van Wikimedia Nederland (Mariaplaats 3, Utrecht; vlak bij het Centraal Station), van 19:00 tot 21:30 uur.

Zodra de agenda bekend is, wordt deze geplaatst op de projectpagina. Hier zijn ook de eerdere notulen te vinden.

We zouden het bijzonder waarderen als je in persoon of via Skype aan deze bijeenkomst zou kunnen deelnemen. Aanmelden wordt gewaardeerd.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 29 apr 2014 17:04 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Ik verval in herhaling. Ook deze keer zal ik er niet bij zijn. Ik ben ook niet in de gelegenheid om te skypen, want zit dan in een andere vergadering. mvg De Geo (overleg) 6 mei 2014 13:50 (CEST)Reageren

Fotoworkshop in Nationaal Park Drentsche Aa[brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park aanwezig in Nationaal Park Drentsche Aa voor een fotoworkshop, kom je ook?

Het evenement begint om 14:30 in het Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" waar deelnemers worden geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 7 mei 2014 11:58 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Leuk, prachtig gebied ook met een grote aardkundige waarde. Vrij gave meanderende beken in een landschap met veel glaciale verschijnselen. En dan ook nog levende natuur, hunebedden en mooie dorpjes. Maar ik reis dat weekend al naar de natuur bij onze zuiderburen. Veel plezier. Groet, De Geo (overleg) 7 mei 2014 12:06 (CEST)Reageren

Fotoworkshop in NP Utrechtse Heuvelrug[brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement begint om 12:45 in Molecaten Landgoed Ginkelduin met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Molecaten Landgoed Ginkelduin waar deelnemers de mogelijkheid hebben om de genomen foto's te uploaden.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 12 mei 2014 14:31 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Workshop Geluiden opnemen in NP Sallandse Heuvelrug[brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug voor een workshop geluiden opnemen, kom je ook? Schrijf je snel in! Het programma voor de dag is hier te vinden.

Het evenement begint om 12:45 uur in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met een workshop geluiden opnemen. Vervolgens gaan we samen het park in om geluiden in het Nationaal Park op te nemen. Na de parkwandeling komen we terug in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van geluiden op Wikimedia Commons, de beeld- én geluidenbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 17 mei 2014 22:09 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Schrijfworkshop in NP De Alde Feanen[brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op maandag 9 juni 2014 aanwezig in Nationaal Park De Alde Feanen voor een schrijfworkshop. In het thema van Wiki Loves Earth zullen wij tijdens deze schrijfworkshop aandacht schenken aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia. Schrijf ook mee op 9 juni. We starten om 12:30 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen (Koaidyk 8a, te Earnewâld) en sluiten af om 16:30. Tussendoor zullen we natuurlijk het Nationaal Park in gaan om van de prachtige natuur in De Alde Feanen te genieten! Schrijf je nu in!

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 27 mei 2014 13:05 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Fotoworkshop in NP Drents-Friese Wold[brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 15 juni, aanwezig in NP Drents-Friese Wold voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement beging om 12:45 in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf je van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van foto's naar Wikimedia Commons.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 3 jun 2014 14:12 (CEST)Reageren

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Wikipedia:Opinielokaal/Lijst van bekende personen die voor hun veertigste zijn overleden: verschil tussen versies[brontekst bewerken]

Dag Gebruiker:Bijltjespad, wat bedoel je met Neem dan je "verlies" en start geen opiniepeiling om alsnog je gelijk proberen te halen.? Lotje (overleg) 11 jun 2014 15:10 (CEST)Reageren

Zie ook hier[1]. Lijkt me verder duidelijk. De Geo (overleg) 13 jun 2014 17:17 (CEST)Reageren

Knowle[brontekst bewerken]

Kan ik op je medewerking rekenen? EvilFreD (overleg) 20 jun 2014 21:07 (CEST)Reageren

Beste Fred, ik ben altijd van goede wil, maar mijn tijd is ook beperkt. Ik vraag me dan ook af hoe zinvol het is om tijd te besteden aan het nalopen en oppoetsen van ondermaatse en/of foutieve verhalen. Krinkle heeft nu eenmaal niet een reputatie van een gebruiker die veel goede artikelen schreef. Volgens mij verliezen we weinig aan het massaal verwijderen van artikelen die nauwelijks (en zelfs foutieve) informatie geven. Wel wordt Wikipedia misschien geloofwaardiger als we duidelijk maken dat dit soort artikelen niet (soms jarenlang) blijven staan. In het hier in de Kroeg aangehaalde examen Wiskunde A werd -ik neem aan door niet wikipedianen- in de bewuste opgave al over dit type artikelen opgemerkt: ze zijn erg kort en geven informatie die niet bijzonder interessant is. En eigenlijk zijn we daarmee weer bij een al heel oude discussie. mvg De Geo (overleg) 20 jun 2014 21:51 (CEST)Reageren

Foto op de pagina George William Gordon[brontekst bewerken]

Hey Bijltjespad,

Ik heb gisteren het hele internet doorzocht naar een afbeelding van George Gordon die auteursrechtenvrij was. Ik wist dat hij op dat bankbiljet stond, maar had daar niet aan gedacht! Bedankt voor de toevoeging van de foto.

Met vriendelijke groet, Sikjes (overleg) 25 jun 2014 23:04 (CEST)Reageren

Eigenlijk vroeg ik me nog af of bankbiljetten wel auteursrechtenvrij zijn. Maar op commons staan diverse biljetten uit andere landen en daarom heb ik het er maar op gewaagd en een biljet gescand en geüpload. Bij het scannen is alleen rechts een stukje niet meegenomen. De Geo (overleg) 26 jun 2014 12:03 (CEST)Reageren

Resultaten Wiki Loves Earth[brontekst bewerken]

Hallo Bijltjespad, De wedstrijd Wiki Loves Earth is voorbij en we hebben 1.395 beeld- en geluidsmateriaal binnen gekregen. Er deden 106 deelnemers mee aan de foto/geluid wedstrijd waar 74,5% nieuwe gebruikers waren. We willen iedereen die foto’s en geluiden heeft geüpload hartelijk bedanken! De populairste categorie van Wiki Loves Earth was bij uitstek landschap met 685 foto’s, dit is maar liefst 49,1% van alle foto’s! De prijsuitreiking zal plaatsvinden in Naturalis, meer informatie over de prijsuitreiking volgt later.

Met vriendelijke groet,

Romaine 8 jul 2014 15:29 (CEST)Reageren

Dag Romaine. Wat een leuk bericht! Hoewel ik toegang heb tot een collectie met duizenden foto's uit heb ik daar nog niets van geüpload. Dat had een aantal redenen, zoals de (on)mogelijkheden tot het bewerken op de nl-wikipedia. Om het goed te maken nog gauw snel wat foto's geselecteerd en op commons gezet:

De categorie:Images from Wiki Loves Earth 2014 in the Netherlands heb ik maar niet toegevoegd, want ik ben er natuurlijk te laat mee. (En de foto's zijn ouder). Ook is het mij niet om de wedstrijd te doen.

Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 8 jul 2014 16:48 (CEST)Reageren

Mooi al die foto's, Bijltjespad! Ik heb de foto van Willinks Weust maar aan de linkerzijde van het artikel gezet, zodat deze meer opvalt. Indien je dit anders wilt, pas het vooral aan. Groet, Pompidom (overleg) 8 jul 2014 17:21 (CEST)Reageren
Prima. Met een foto ziet zo'n artikel er ook direct wat beter uit. Groeten, De Geo (overleg) 9 jul 2014 13:02 (CEST)Reageren

Topklinisch[brontekst bewerken]

Hallo Bijltjespad, toevallig zag ik je wijziging op Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ben je er ook van op de hoogte dat op de Lijst van Nederlandse ziekenhuizen de term topklinisch ook voorkomt? LeeGer 3 aug 2014 21:34 (CEST)Reageren

Ja dat kan kloppen, want die term is door Erik Wannee, die ook de Categorie:Topklinisch ziekenhuis en het artikel Topklinisch ziekenhuis heeft aangemaakt, op 23 juli 2014 toegevoegd. Bij de noot van deze categorie staat echter nog steeds: "Alle ziekenhuizen bieden algemene gezondheidszorg. Academische ziekenhuizen zijn daarenboven gelieerd aan een instelling voor wetenschappelijk onderwijs", maar geen woord over topklinisch.
Het lijkt mij het beter om de naam topklinisch, afkomstig van de vereniging waar 28 grotere ziekenhuizen lid van zijn en die misschien wel meer wil suggereren dan wat ze werkelijk zijn, te vervangen door algemeen ziekenhuis (zoals eerder ook het geval was) of als men zich toch graag wil onderscheiden van de wat kleinere klinieken door opleidingsziekenhuis. In artikelen over een aantal van deze groep ziekenhuizen, zoals Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Catharina Ziekenhuis wordt de term opleidingsziekenhuis gebruikt. Er zijn er ook nogal wat, zoals b.v. het Reinier de Graaf Gasthuis, het HagaZiekenhuis het Martini Ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg die hier gewoon als algemeen ziekenhuis door het leven gaan. Deze ziekenhuizen onderscheiden zich met name door hun grootte en het leveren van een aandeel in diverse medisch-specialistische opleidingen. Het wel of niet doen van bepaalde behandelingen heeft hier geen rechtstreeks verband mee. Dit heeft eerder te maken met criteria die zijn opgesteld door beroepsverenigingen en/of het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en/of het ziekenhuismanagement. Ook kleinere klinieken kunnen zich toeleggen op bepaalde zaken, b.v. het Brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) en het Droogbedcentrum in het Diaconessenhuis (Meppel). mvg De Geo (overleg) 3 aug 2014 22:09 (CEST)Reageren
In 2012 heb ik dit uitgezocht. Het bleek een club van (opleidings)ziekenhuizen te zijn die zichzelf zo noemde. Overheidserkenning of waardering kwam er niet aan te pas. Misschien dat Erik Wannee nieuwe info heeft die het rechtvaardigde het artikel Topklinisch ziekenhuis opnieuw aan te maken? JanB (overleg) 4 aug 2014 11:17 (CEST)Reageren
Dag Jan, jouw verhaal klopt inderdaad. Er zijn in Nederland academische ziekenhuizen en algemene ziekenhuizen. Daarnaast bestaan er ZBC's (Zelfstandige Behandel Centra ofwel privéklinieken). Via mijn contacten in de ziekenhuiswereld heb ik geen enkele info die topklinisch nu meer status en daarmee wikiwaardig zou maken. mvg De Geo (overleg) 4 aug 2014 14:36 (CEST)Reageren

Lijsten[brontekst bewerken]

Dag Bijltjespad, op de pagina TBP liet je weten dat je eens een aantal lijsten zou uploaden naar je eigen naamruimte om als voorbeeld te dienen, ja, voor wat eigenlijk? Ik heb net even je lijst van vaatplanten bekeken die dus kennelijk alleen gaat over de in Nederland waargenomen vaatplanten en waarbij nergens is aangegeven op grond waarvan een naam in de lijst is vermeld. Exact hetzelfde dus als het belangrijkste commentaar dat genoemd wordt bij de Lijst van wilde planten in Nederland, en waarvan al is vastgesteld dat dat een ernstige maar te verbeteren tekortkoming is. Mij wordt, na het zien van deze lijst, niet iets duidelijk wat ik voorheen nog helemaal niet doorhad. Dus. WIKIKLAAS overleg 13 sep 2014 18:08 (CEST)Reageren

Beste Klaas. Je geeft hier aan dat je uit de Heukels het "Register van Nederlandse namen" kunt gebruiken, dus dan leek het me misschien zinnig om voor alle soorten maar eens lijsten in de gebruikersnaamruimte te plaatsen (en niet in de hoofdnaamruimte). Als jij of een ander er gebruik van wil maken dan zal ik dat toejuichen; zo niet dan zet ik er wel een nuweg op.
Verder lees ik in je commentaar dat jij lijsten nuttig vindt voor de ontsluiting van de encyclopedie. Daar heb je zeker een punt, maar naar mijn mening zijn daar toch elegantere oplossingen voor, zoals verwerken van deze gegevens in artikelen, in infoboxen of categorieën. De meeste lijsten zijn eigenlijk niet meer dan een register en dat vind ik aan een digitale encyclopedie niet echt veel toevoegen. Om dit te illustreren: in 2008 heb ik bijvoorbeeld het artikel Bodemclassificatie aangemaakt met een kort overzicht van bodems in de twee belangrijkste mondiale classificatiesystemen en in het nederlandse systeem; dit zijn eigenlijk 3 lijsten met een korte toelichting. Voor sommige bodems wordt in artikeltjes zoals Eerdgronden of Mollisol een verdere onderverdeling gegeven. Hieruit kunnen weer nieuwe artikelen groeien, zoals die over de nederlandse bodemtypen (vorig jaar door Gebruiker:Natuur12 aangemaakt). Daarnaast staan er in en rond de artikelen diverse links, infoboxen en categorieën die de lezer kunnen doorverwijzen.
Maar ik verwacht, jouw reactie lezende, dat we hierover nu eenmaal van mening verschillen. En als de gemeenschap vindt dat deze en andere lijsten hier een plek horen te hebben, dan vind ik dat prima. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 13 sep 2014 22:10 (CEST)Reageren
Je zegt dat die een lijst van vaatplanten een lijst is van alle soorten. Probleem is dat je er niet bij zegt volgens wie het alle soorten zijn, en dat het probleem dan exact hetzelfde is als bij de lijst die nu ter beoordeling staat.
De encyclopedie wordt op meerdere manieren ontsloten. Wat elegant is en wat niet, heeft denk ik vooral met de persoonlijke voorkeur van de gebruiker te maken. Categorieën zijn een middel maar gezien de (terechte) discussie over het aantal categorieën op een pagina die regelmatig de kop opsteekt, zijn daar beperkingen aan. Die beperking heeft een lijst niet: het is geen enkel bezwaar als een artikel op twintig lijsten voorkomt. Een ander bezwaar van categorieën is dat ze alleen laten zien wat er is, niet wat er mist. Als iemand wil weten wie er allemaal ooit lid zijn geweest van de Académie des sciences, dan geeft onze categorie daar een slap aftreksel van. Een lijst is voor zoiets veel handiger omdat dan ook namen vermeld kunnen worden van personen over wie we (nog) geen artikel hebben (bij ons ongeveer 80 procent van alle leden van dat instituut). Een categorie kan ook onhandig zijn omdat lang niet elk artikel dat erin thuishoort ook daadwerkelijk in die categorie is geplaatst. Iemand moet dat namelijk actief en bewust doen.
Een lezer die wil weten of een bepaalde plantensoort in Nederland voorkomt, zou die informatie natuurlijk gewoon in het artikel over die soort moeten kunnen vinden. Een probleem is er als we dat artikel niet hebben. In een lijst kan de naam dan wél als rode link staan. Een lezer die wil weten welke soorten van een bepaald geslacht in Nederland voorkomen, heeft sowieso veel meer aan een lijst dan aan een artikel, en dus ook dan aan een categorie. Een lijst biedt ook de mogelijkheid tot sorteren (als je het handig aanpakt, dus anders dan de huidige lijst van Nederlandse planten); met een categorie kan dat niet: daar bepaalt de defaultsort de plek van een link.
Ik koop regelmatig boeken. Als ik de keus heb (ik zeg maar iets, twee of meer boeken over calculus), dan koop ik het boek met de uitgebreidste index en het gedetailleerdste register. Omdat ik daarin het makkelijkst kan vinden wat ik zoek. Een lijst is niet "slechts een register," het is een belangrijke methode om lezers te helpen vinden wat ze zoeken.
Ik heb inmiddels tientallen artikelen aangemaakt over grote insectengeslachten. Soms met wat tekst, soms ook met niet meer dan een lijst van links naar de soorten in dat geslacht (rood of blauw, maakt niet uit). Het is een manier om onze informatie te ontsluiten want een lezer moet van de familie naar een geslacht naar een soort kunnen klikken, en de taxobox biedt alleen de mogelijkheid in omgekeerde volgorde. Wat ik maakte waren in feite lijsten, ook al heten ze niet zo. Maar wel verdomd noodzakelijke lijsten.
Dat informatie ook op een andere manier ontsloten kan worden dan via een categorie of een lijst is prima. Maar extra. Iedere methode die de encyclopedie op een of andere manier ordent en de lezer helpt de gezochte informatie te vinden, is er een, en is waardevol. Het mooie van een digitale encyclopedie is dat die methoden makkelijk naast elkaar kunnen bestaan. In een papieren heb je alleen de volgorde van de artikelen (meestal alfabetisch) en als je mazzel hebt is er een index op onderwerp. Ik vind categorieën onhandig en onderhoudsgevoelig, vaak verwaarloosd, nooit optimaal benut of compleet. Dat is voor mij echter geen reden om op de pagina "te beoordelen categorieën" dan maar veel "voorwegjes" te plaatsen omdat ik persoonlijk categorieën nou eenmaal niet zo'n ideaal hulpmiddel vind.
Los van het feit dat het een lijst is en dat niet elke gebruiker daar fan van is, heb ik nog geen argument gehoord waarom we geen lijst van Nederlandse planten zouden moeten hebben. WIKIKLAAS overleg 14 sep 2014 13:33 (CEST)Reageren
Dank je voor je uitgebreide antwoord. Het is mij wel bekend dat lijsten nuttig kunnen zijn. Alleen zijn er nogal wat lijsten (vooral uit de beginperiode van deze wiki?) die onvolledig zijn (b.v. deze) of waarvan de criteria voor vermelding onduidelijk zijn (b.v. fluitisten). Bij de categorieën zie ik, naast de door jouw genoemde bezwaren, ook nogal eens keuzes voor een indeling waar je vraagtekens bij kan zetten. Waar ik me wel goed in kan vinden zijn nu juist de lijsten in artikelen, zoals in Witjes (vlinders) of in Appel (plant) (onvolledig), en in de lijsten met meer informatie dan een eenvoudige opsomming, zoals b.v. deze en de andere over rijksmonumenten. Er zijn gewoon verschillende wijzen om de informatie hier te ontsluiten en die kunnen prima naast elkaar bestaan. Maar bij lijsten waar iets aan schort (onvolledig, onduidelijk, al jaren nauwelijks aan gewerkt etc.) zou je je ook kunnen afvragen of het zinvol is deze nog aan lezers van de Wikipedia aan te bieden.
Een overzicht, of lijst, van Nederlandse planten kan prima op de Wikipedia staan, maar het is nu zo'n lijst met namen zonder enige extra informatie en daardoor inderdaad niet veel meer dan het register achter in je Heukels. Aan de lijst zijn na het plaatsen op 2 dec 2006 alleen cosmetische en/of kleine bewerkingen gedaan. Voor deze discussie zouden we eigenlijk moeten weten hoe vaak deze pagina wordt bekeken en hoe vaak er van daaruit wordt doorgelinkt naar een van de soorten. mvg De Geo (overleg) 14 sep 2014 22:01 (CEST)Reageren

Dank[brontekst bewerken]

Je weet waarvoor. Soms word je geraakt door iemand. Dat gebeurde mij vandaag. Laten we samen doorgaan op wikipedia!Glimlach MoiraMoira overleg 9 okt 2014 11:36 (CEST)Reageren

Zo is dat. Uiteindelijk gaan we hier voor hetzelfde: deze mooie encyclopedie. mvg De Geo (overleg) 9 okt 2014 11:48 (CEST)Reageren


Hospice Roger de Grimberghe[brontekst bewerken]

Beste De Geo, waarom heb je deze pagina goedgekeurd? Goed kijken, hoor. Verder lijkt het me ook onverstandig om een artikel van een nieuwe gebruiker dat nog in opbouw is al goed te keuren. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 31 jan 2015 19:22 (CET)Reageren

Beste Erik, Ik heb het eerste artikel gezien en het zag er voor een nieuwe gebruiker best aardig uit. Er waren nog verbeterpunten, maar daar is -helaas niet door dezelfde gebruiker- al het een en ander aan gedaan.
Het tweede artikel, over een landhuis op Bonaire, zag er echt nog niet goed uit. Maar heeft potentie voor een beter artikel. Juist omdat het een nieuwe gebruiker betreft vond ik het niet passend om daar nu direct een wiu-sjabloon oid op te plakken. Ik heb een bericht op zijn/haar gebruikerspagina geplaatst, zodat deze nieuwe gebruiker de kans krijgt om er iets beters van te maken. Zou dat niet binnen een redelijke termijn gebeuren, dan stonden er voor mij 2 opties open. Of ik verbeter het zelf, of ik kon het zelf nog voordragen op de verwijderlijst. Maar jij kijkt blijkbaar ook mee en besluit anders. met vriendelijke groet De Geo (overleg) 31 jan 2015 20:00 (CET)Reageren
Goed. Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Dat stel ik op prijs. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 1 feb 2015 02:38 (CET)Reageren

Wiu2[brontekst bewerken]

Ter overpeinzing: een wiu2-sjabloon geeft geen garantie op verbetering tot een behoudenswaardig niveau. Medegebruikers kunnen niet zien of jij de pagina aan je volglijst hebt toegevoegd of dat je anderszins de intentie hebt om dit artikel in de gaten te blijven houden. Een wiu2-sjabloon kan door iedereen verwijderd worden. Pagina's markeren als gecontroleerd leidt ertoe dat anderen aan zullen nemen dat het van voldoende kwaliteit is. Gelukkig zijn sommigen eigenwijs en plaatsen die het artikel vervolgens uit voorzorg op TBP. Hetgeen mogelijk precies datgene was dat je probeerde te voorkomen met het plaatsen van en wiu2-sjabloon. EvilFreD (overleg) 31 jan 2015 19:41 (CET)Reageren

Zoals je blijkbaar vermoedde, was het mijn intentie om het even in de gaten te houden (zie ook reactie boven aan Erik). Ik zag dat het een nieuwe gebruiker was en ik vind dat je die niet te snel moet ontmoedigen door het verhaal op de verwijderlijst voor te dragen. met vriendelijke groet De Geo (overleg) 31 jan 2015 20:03 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Lijst van afkortingen in het Nederlands[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van afkortingen in het Nederlands. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150214 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 feb 2015 01:05 (CET)Reageren

Afgehandelde afbeeldingssuggesties[brontekst bewerken]

Waarschijnlijk heb je de bijgewerkte instructies nog niet gelezen, maar bij afgehandelde afbeeldingssuggesties, moet de nuweg boven de botmelding komen en niet in plaats van de botmelding. Zou je voortaan de vernieuwde instructie willen volgen? Mbch331 (Overleg) 25 feb 2015 13:13 (CET)Reageren

prima. De Geo (overleg) 25 feb 2015 13:39 (CET)Reageren

Dirk Frans Pont[brontekst bewerken]

Hallo De Geo, waarom verwijder je die rode links? Die pagina's zouden toch eventueel nog aangemaakt kunnen worden? Joris (overleg) 23 mrt 2015 15:50 (CET)Reageren

Omdat in de vorige bewerking deze rode links waren aangepast (roepnaam vermeld voor mogelijk artikel) en de andere rode links waren verwijderd door een gebruiker die reeds veel artikelen met diverse tekortkomingen heeft aangemaakt over mensen uit haar omgeving en/of in het bezit van een adelijke titel en/of beoefenaar van de golfsport en/of echtgenote van iemand die misschien wel E is. Het lijkt me beter voor de kwaliteit van de encyclopedie als het aanmaken van nieuwe artikelen door de bewuste gebruiker even op een laag pitje wordt gezet. mvg De Geo (overleg) 23 mrt 2015 17:33 (CET)Reageren
Ok, prima. Gr 24 mrt 2015 22:27 (CET)

Dame du palais[brontekst bewerken]

Beste Geo, in het verleden, voordat ik een black-out kreeg, ben ik ooit begonnen met het aanmaken van lemmata over leden van de hofhouding. Een dame du palais, waarvan er op enig moment altijd slechts enkelen waren (hofdames die dienstdoend ook werkelijk op het paleis verbleven), lijkt mij op zichzelf al E. Dit geldt dus ook het geval van Hannie Tutein Nolthenius, ook al vind ik het kunstenaarschap persoonlijk nog meer E; bij nader onderzoek bleek mij dus dat zij, tot op nogal hoge leeftijd, zeer gewaardeerde illustraties maakte bij verscheidene boeken: die laatste informatie (inclusief de daar uitgesproken waardering) is terug te vinden in PiCarta. Verder wacht ik overigens gewoon de beoordeling veder af. Groet van Paul Brussel (overleg) 23 mrt 2015 23:04 (CET)Reageren

Na jouw bewerkingen is et artikel een stuk verbeterd. Misschien de nominatien er maar afhalen? met vriendelijke groet De Geo (overleg) 24 mrt 2015 10:52 (CET)Reageren
Dat is uiteraard geheel aan jou. Ik verwacht overigens dat een moderator het overigens na twee weken TBP ook niet zal verwijderen. (Dank overigens voor het nalopen van verscheidene artikelen van Pvt; daar is veel werk aan.) Groet van Paul Brussel (overleg) 24 mrt 2015 10:55 (CET)Reageren
Nominatie er nu ook afgehaald. Pauline heeft een groot aantal artikelen aangemaakt en er zitten genoeg onderwerpen bij die wel E zijn. Helaas is het vrijwel onmogelijke taak om alles te controleren. Zo nu en dan loop ik er eens wat na. En probeer het aan te geven op deze nalooplijsten. Misschien moeten we voor dit soort zaken maar eens een termijn afspreken waarbinnen de klus geklaard moet worden. groet, De Geo (overleg) 24 mrt 2015 11:05 (CET)Reageren

Engelandvaart over zee[brontekst bewerken]

  • Wat is er mis met de lijst van geslaagde overtochten?????? Al die pogingen (en de mislukte) staan in het boek van Jan Bruin. Ik heb er veel tijd aan besteed om minstens van iedere overtocht 1 persoon te belichten om zo die overtocht te beschrijven.
  • Wie is de geheimzinnige persoon die je gesproken hebt, die je heeft overgehaald om alles te verwijderen? Laat die persoon svp contact met mij opnemen. Als die persoon niet bestaat, zet dan svp de lijst van geslaagde overtochten terug.

Pvt pauline (overleg) 24 mrt 2015 19:31 (CET)Reageren

Het is de bedoeling dat alle personen terecht komen in het artikel Lijst van Engelandvaarders. Overige informatie kan bij Engelandvaarder en dan kan het artikel Engelandvaart over zee weg. Ik heb dit reeds in januari aangekaart en aangezien u nog niets aan het artikel heeft gedaan, kan ik volgens Wikipedia:Samenvoegen mijn gang gaan (Als er na 2 weken geen tegenargumenten zijn gegeven of als consensus bereikt wordt, kan je je gang gaan en de genomineerde artikelen samenvoegen).
Een geheimzinnige persoon is bij niet bekend. Maar ik doe liever ook niet aan complotdenken.
Het zal u niet zijn ontgaan dat er de laatste tijd nogal wat kritiek is op uw artikelen. Ik ben er echt niet op uit om veel te laten verwijderen, maar er mag wel wat groot onderhoud gepleegd worden. Zo ook uw artikel Engelandvaart over zee. Er is al een Lijst van Engelandvaarders, dus heeft het weinig zin om een tweede lijst aan te leggen. U kunt wellicht beter uw energie steken in het opknappen van bestaande artikelen en zorgen dat het artikel Lijst van Engelandvaarders beter en compleet wordt. De lijst van overtochten past ook prima in een van de andere artikelen.
met vriendelijke groet De Geo (overleg) 24 mrt 2015 19:50 (CET)Reageren
  • Er is een groot verschil tussen Engelandvaarders (EV's) die over zee of over land gingen. Om de Noordzee over te steken vergde veel meer voorbereidingen, vaak maandenlang (geld voor bootje, benzine, kompas, zeekaarten, zwemvesten, extra buitenboordmotor, eten), vaak werden om de kosten te dekken extra mensen meegenomen, waardoor de kans op verraad ook groter was. Ook moest een goede vertrekplaats gezocht worden. Mensen die over land gingen, hadden zo weinig mogelijk bij zich om niet op te vallen (alleen persoonsbewijs, geld, wat eten, stel extra kleren e.d.). Ze konden dus 'ineens' weg, meestal bedachten ze onderweg pas hoe ze verder moesten reizen. Het percentage vluchtelingen in de bootjes was groter, bijna alle mensen die over land gingen, waren echte EV's. Het percentage dat de zeetocht overleefde, was klein, ongeveer 1/3. De EV's die over land gingen, hebben bijna allemaal onderweg in een gevangenis gezeten, in Frankrijk, Zwitserland of Spanje, maar de meesten overleefden de tocht. Tja, nu is die lijst van geslaagde overtochten gewoon weggehaald. Hem bij de lijst van Engelandvaarder plaatsen vind ik geen optie, tenzij er duidelijk bijgezet wordt dat die lijst ook vluchtelingen bevat, dat lijkt mij verwarrend. Om de vluchtelingen uit die lijst te verwijderen, geeft een verkeerd beeld van de hoeveelheid mensen die in de bootjes zaten. Pvt pauline (overleg) 25 mrt 2015 14:10 (CET)Reageren
U kunt een deel van deze informatie in een zakelijke en neutrale stijl wellicht kwijt in het artikel Engelandvaarder. Mijn overlegpagina lijkt me hiervoor niet de goede plaats. Ik wil u wel aanraden om u te richten op de hoofdzaken. Op Overleg:Engelandvaarder kunt u eventueel een discussie starten over welke zaken relevant zijn voor Wikipedia en welke niet. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 25 mrt 2015 15:05 (CET)Reageren
Pvt Pauline, op uw overlegpagina heb ik aangegeven hoe het verder kan worden afgerond. De Geo (overleg) 25 mrt 2015 15:26 (CET)Reageren
Met geen mogelijkheid kan ik me iets voorstellen bij "Engelandvaarders (EV's) die over zee of over land gingen" - hoe zou men Engeland over land kunnen bereiken? Paul Brussel (overleg) 25 mrt 2015 15:36 (CET)Reageren
In het Weichselien kon je nog gewoon naar Engeland wandelen. De Geo (overleg) 25 mrt 2015 15:41 (CET)Reageren
  • Om de vluchtelingen uit die lijst te verwijderen, geeft een verkeerd beeld van de hoeveelheid mensen die in de bootjes zaten. Kletspraat dus. Het artikel heet "Lijst van Engelandvaarders" en daar horen dus ALLEEN maar mensen genoemd te worden die deze eretitel verdienen. Géén vluchtelingen dus, géén kinderen, maar slechts mensen die voldoen aan de definitie van het Rijksarchief. Malinka1 (overleg) 25 mrt 2015 17:34 (CET)Reageren
    • Eigenlijk had de titel van het artikel beter kunnen luiden: Lijst van passagiers op bootjes naar Engeland (1940-1945). Maar nu wacht de taak om een artikel als Engelandvaarder tot een goed artikel te maken. Het zou toch mooi zijn als dit een etalageartikel zou kunnen worden? De Geo (overleg) 25 mrt 2015 17:55 (CET)Reageren

Je he(b)t[brontekst bewerken]

Verplaatsen is soms handiger dan verwijderen. ;) RONN (overleg) 23 apr 2015 12:10 (CEST)Reageren

Correctie pakte verkeerd uit .... Snel hersteld. De Geo (overleg) 23 apr 2015 21:02 (CEST)Reageren

Artikelen graag koppelen op Wikidata[brontekst bewerken]

Hallo De Geo, Leuk dat je het artikel Reading (Jamaica) hebt geschreven, een mooie verrijking voor Wikipedia! Misschien was je het deze keer vergeten, dan is dit bericht slechts een herinnering, maar het artikel was alleen nog niet gekoppeld op Wikidata. Alle artikelen dienen op Wikidata gekoppeld te worden: ofwel gekoppeld in het item (Q...) waarin reeds een artikel op een anderstalige Wikipedia gekoppeld is, ofwel gekoppeld in een nieuw item. Voor dit artikel heb ik nu een item op Wikidata aangemaakt op d:Q19947158. (Deze link staat automatisch ook in het linker menu: Wikidata-item.)

Op Wikipedia:Wikidata staat uitgelegd hoe je een item kunt toevoegen en hoe je dit onderwerp door het toevoegen van verklaringen beter vindbaar kan maken. Deze keer heb ik het artikel op Wikidata toegevoegd. Zou je de volgende keer bij het aanmaken van een artikel dit artikel ook op Wikidata kunnen toevoegen? Voor plaatsen is dit item mooi als voorbeeld te gebruiken. Groetjes - Romaine (overleg) 20 mei 2015 03:28 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie van o.a. Vernaccia di San Gimignano (wijn)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Vernaccia di San Gimignano (wijn) door Bjelka, Orvieto Classico door Bjelka, Muziekvereniging Excelsior (Winterswijk) door Bjelka. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150612 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 jun 2015 02:01 (CEST)Reageren

Golfers[brontekst bewerken]

Beste collega, Het is alweer enige tijd geleden dat ik in de kroeg een voorstel heb gedaan om te komen tot een soort van definitie van E-waardigheid van golfers. Zie hier. Ik heb de laatste tijd gemerkt,dat een aantal moderatoren toch een andere kant opgaan met als motivatie dat er geen consensus bestaat. Het was vooral collega Lymantria die nogal wat tegengas gaf. 9 van de 11 Wikipedianen waren toen in belangrijke mate voor mijn voorstel, cq konden zich daarin vinden. Jij was er een van. Om toch te proberen een nog grotere consensus te bereiken ben ik met Lymantria in overleg gegaan en heb overeenstemming kunnen bereiken. Dat betekent weliswaar dat de eisen zijn aangepast, maar goed verdedigbaar en leidt naar mijn idee tot minder weerstand bij dienstdoende moderatoren en dus werkbaarder is geworden. Ik wil jullie het resultaat graag voorleggen met het verzoek de aanpassingen te accorderen. In de toekomst kunnen we dan beoordelen of de aanpassingen ook daadwerkelijk functioneren. Het gaat uitsluitend over de beoordeling van professionele golfers en dus niet over de amateurs.
Het oude idee voor de professionals was :

-E zijn, indien minimaal 1x in de top 3 geeindigd op de European Tour.
-E zijn indien minimaal 1x gewonnen wordt op de Challenge Tour.
-NE zijn in alle gevallen bij deelname aan een van de 3 satelliet toernooien. Zijn niet meer en minder "opstapjes".
-E zijn, indien ooit in de top 200 van de Website Official World Golf Ranking gestaan."

Het nieuwe voorstel voor de professionals is :

- Tourkaart van de Europese Tour is EW, of
- Minimaal 1x in de top 5 van de Challenge Tour is EW, of
- Minimaal 1x winst in een van de 3 Sattelites is EW, of
- Ooit in de top 200 van de World Ranking te hebben gestaan.

Ik heb toestemming van Lymantria om te melden dat hij/zij akkoord is en aangezien hij/zij ook moderator is, hoop ik dat andere moderatoren dit nieuwe voorstel zullen volgen bij hun beoordeling. De scherpe kantjes zijn er immers nu wel van af. Hopelijk geven jullie hier jullie akkoord en als dat zo is, dan zal ik in de kroeg een toevoeging doen, want dan blijft alles netjes bijelkaar staan. Hartelijk bedankt alvast. Groet, Malinka1 (overleg) 1 aug 2015 14:25 (CEST)Reageren

Dag Malinka1, ik zie nu pas je bericht, want ik ben op het ogenblik niet zo actief op Wikipedia (en heb daar de komende weken ook niet veel tijd voor). Het lijkt me een goed voorstel, zeker als je daarbij de steun hebt van een actieve moderator. Groet, De Geo (overleg) 17 aug 2015 17:34 (CEST)Reageren
Thank you sir Glimlach Malinka1 (overleg) 23 aug 2015 12:54 (CEST)Reageren

ArbCom[brontekst bewerken]

"Natuurlijk niet. Ook al heeft ze regelmatig (lang niet altijd!) door wat er mis is, haar botte omgangsvormen maken haar volstrekt ongeschikt voor deze functie."

Waarom heb jij je niet kandidaat gesteld? Je bent, zo blijkt, zoveel beter dan ik. Kleuske (overleg) 16 sep 2015 13:19 (CEST)Reageren
Krekels tsjirpen.... In de verte huilt een coyote... Kleuske (overleg) 17 sep 2015 15:00 (CEST)Reageren

Frascati.[brontekst bewerken]

Dank voor je werk in dat artikel, maar een ding... De dame in kwestie plaatste herhaaldelijk reclameteksten in dit artikel en heeft ontegenzeggelijk een betrekking bij genoemd theater. Ik heb haar een aantal keren nadrukkelijk gewezen op de gebruiksvoorwaarden en heb haar van een {{hola}} sjabloon voorzien. Maar dat hielp niet. Tot nu toe geen andere bijdragen. Laat dat dossier staan, dan weten we ook in de toekomst hoe het zit. Kleuske (overleg) 17 sep 2015 14:57 (CEST)Reageren

P.S. Mocht je desondanks bezwaar hebben, neem ik aan dat je de weg naar de verzoekpagina voor mods kunt vinden. Kleuske (overleg) 17 sep 2015 14:59 (CEST)Reageren
Beste Kleuske, ik heb zeker wel waardering voor je inzet hier. Maar ik vraag me af of jouw reactie op de overlegpagina van deze dame haar heeft geholpen. Je draaide bovendien niet alleen haar promotieverhaaltje terug, maar ook de wijzigingen die wel juist waren. groet, De Geo (overleg) 17 sep 2015 15:22 (CEST)Reageren

Naam van gebouw[brontekst bewerken]

Zie Mobarak Moskee, gewijzigd in Mobarakmoskee, terwijl de naam op de gevel bestaat uit twee woorden [2]. Moet dan niet de titel van de lemma ook uit twee woorden bestaan? Het lijkt me anders dan Shellgebouw, wat alleen SHELL op de gevel geeft. Pvt pauline (overleg) 16 okt 2015 15:06 (CEST)Reageren

Lijkt me een vraag voor het Taalcafé. Zal het daar plaatsen. De Geo (overleg) 16 okt 2015 21:13 (CEST)Reageren

Je opmerkingen bij Pvt pauline[brontekst bewerken]

Hoi De Geo? Alles goed met je? Zag je laatste twee opmerkingen op de OP van Pvt pauline. Ik vind ze eerlijk gezegd niet constructief. Ik probeer haar te bewegen tot een reactie over het lemma Pasgeld, dat zij begonnen is. Als jij er meteen tussenkomt met de opmerking dat het lemma zeker genomineerd gaat worden als zij het niet voldoende kan opknappen, dan is dat een 'afknapper' voor iemand en kan het iemand de lust ontnemen om nog verder te reageren. Dat geldt al helemaal voor de opmerking eronder, die ik toch zeker als een PA zou betitelen. Het doet er niet toe wat er allemaal voorheen is gebeurd tussen jullie twee. Ik wil gewoon dat het weer goed komt met het lemma Pasgeld zonder een nominatie om het te verwijderen of te verbeteren. Inmiddels is het lemma Pasgeld door mij van 2500 bytes opgetrokken naar 6700 bytes. Het eerste deel van Pvt pauline lijkt te kloppen. Nu alleen het laatste deel nog. Dat los ik ook nog wel op. Misschien wil jij dan even gaan golfen Glimlach Alvast bedankt voor je medewerking in deze. Happytravels (overleg) 4 dec 2015 01:06 (CET)Reageren

Is het je dan niet opgevallen dat Pauline al jaren alle goedbedoelde opmerkingen negeert en ijzerenheinig doorgaat met het toevoegen van schrijfsels die ze zelf interessant vindt, maar waar vaak heel wat op aan te merken is. Vrijwel iedereen die op haar overlegpagina kritiek op haar werk uit heeft in de afgelopen jaren op een conctructieve manier geprobeerd met haar te overleggen en haar werk te verbeteren. Als dan blijkt dat het nauwelijks enig effect heeft dan blijft er van een welwillende houding niet veel meer over. Pauline wil niet of ze kan niet. Maar het resultaat is hetzelfde: het gaat immer op dezelfde voet door.
Met mij alles goed hoor. Ik ben kerngezond en verblijf al jaren op een van de mooiste plekken van Nederland. Groet. De Geo (overleg) 4 dec 2015 11:46 (CET)Reageren
Ik weet dat er problemen zijn, maar desondanks probeer ik in mijn eerste contact met haar er toch iets van te maken. Goed te lezen dat alles goed met je gaat. Happytravels (overleg) 7 dec 2015 15:41 (CET)Reageren


Goed werk[brontekst bewerken]

U doet goed werk, De Geo, met het optakelen van de (oude) wrakken van Pvt pauline. Oskardebot (overleg) 23 mrt 2016 12:43 (CET)Reageren

Omgeving (?)[brontekst bewerken]

Het betreft hier zelfs iemand die gedurende iets meer dan drie jaren tot zijn overlijden haar schoonvader was en die kleinzoon uit 1966 is haar oudste zoon; ik denk niet dat het hier trouwens allemaal verifieerbare gegevens betreft, over geboortehuis en zo, maar relevant is het al helemaal niet. Paul Brussel (overleg) 23 mrt 2016 15:44 (CET)Reageren

Hallo Paul, dat het hier aangetrouwde familie betreft was mij niet bekend. Maar het past wel in een patroon waarin diverse lemma's zijn aangemaakt over zaken uit haar eigen omgeving. De Geo (overleg) 23 mrt 2016 15:50 (CET)Reageren

Ommerveld[brontekst bewerken]

Dag DeGeo, Dit artikel heb ik genomineerd voor verwijdering. vriendelijke groet, Koos van den beukel (overleg) 8 apr 2016 11:21 (CEST)Reageren

Beste Koos, ik zal reageren op de TBP. groet, De Geo (overleg) 8 apr 2016 22:04 (CEST)Reageren

Ommerkanaal[brontekst bewerken]

Daar ben ik weer. Suggestie: de artikelen "Ommerkanaal (buurtschap)" en "Arriërveld", die ieder voor zich weinig voorstellen, te verwerken in het grotere "Ommerkanaal". Ook aan Gouwenaar gemeld. groeten,Koos van den beukel (overleg) 8 apr 2016 11:36 (CEST)Reageren

Beste Koos, dat lijkt me niet zo'n goed idee. Het zijn verschillende gebieden. Je kunt beter de bestaande artikelen uitbreiden dan ze bij elkaar te voegen. Arriërveld is een nog steeds in gebruik zijnde eeuwenoude naam voor een vrij groot gebied ten noorden van Arriën en ook jarenlang de naam voor de kleine nederzetting langs het Ommerkanaal. Sinds enkele jaren wordt de buurtschap rond de nog bestaande school (voorheen 2 scholen) met borden Ommerkanaal aangegeven (foto plaatsnaambord buurtschap Ommerkanaal). In de volksmond was dit overigens al lang gebruikelijk. Ook op de topografische kaart ([3]) worden sinds 2014 beide namen aangegeven: Arriërveld voor het noordelijke en Ommerkanaal voor het zuidelijke deel. groet, De Geo (overleg) 8 apr 2016 22:04 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Ommerveld[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ommerveld dat is genomineerd door Koos van den beukel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160408 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 apr 2016 02:01 (CEST)Reageren

BO starten over 2 circulaire links Kattenburg?[brontekst bewerken]

Hoi De Geo. Ik verzoek u eerst met mij te overleggen, alvorens het plan op te vatten opnieuw terug te draaien en daarbij overige verbeteringen tezamen met weldenkendheid en fatsoen te misachten. Een rode link is geen onzin maar een oneindige lus wel. Er is in het hele traject van deze oneindige lus geen rode link aan te klikken om van daaruit een lemma aan te maken. Wie op de links klikt komt bedrogen uit. Niemand weet of het iemands bedoeling daarmee is twee nieuwe lemmas aan te maken en het is ook onzeker of die dan ook mogen blijven bestaan en of de toekomstige aanmaker er ook aan denkt deze absurde lussen te ontwarren. Dus hoeveel lezers en wikipediamedewerkers wilt U eerst voor de gek houden? Als U vooruit werkt dan krijg ik er geen rode alert over. Botweg terugdraaien van imo goede verbeteringen en aanvullingen ervaar ik als een zeer nare manier van omgaan met medewerkers. Waarom zou de spoorwegonderdoorgang NE zijn? En wat is het nut van al die grote plaatjes ter rechterzijde van de tekst terwijl er, bekeken met een redeleijke breedte, onder de tekst een zee van lege ruimte over is voor een eventuele galerij? Wie heeft er trouwens de moeite genomen het plaatje van Olie op maat te maken voor een betere opmaak van de pagina? Niet U, dunkt mij. Peli (overleg) 22 apr 2016 01:31 (CEST)Reageren

Dag Peli, maak je toch niet zo druk om zo'n linkje. We hebben hier immers WP:BTNI. In plaats van mij verwijten te maken over wat plaatjes, kun je toch zelf een galerij maken? De Geo (overleg) 22 apr 2016 22:33 (CEST)Reageren

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)Reageren

1=|2=|3=|4=[brontekst bewerken]

De parameters van het NE/WEG/etc sjabloon zijn: 1=uitleg verwijdering|2=jaar|3=maand-met-voorloopnul|4=dag-met-voorloop-nul. Als je het anders doet geeft het niet, want dan krijg *ik* een binnen een uur een email van mijn bot-script en pas ik het aan. Je kunt de datum trouwens ook weglaten, en als eerste parameter enkel de verwijder-uitleg zetten, dan vult mijn bot-script binnen een uur de vol-automagisch datum in. Dat is wellicht de simpelste methode momenteel. ed0verleg 25 jul 2016 18:41 (CEST)Reageren

Was een ongelukje. Ik kreeg een foutmelding en die heb ik verkeerd hersteld. De Geo (overleg) 27 jul 2016 16:11 (CEST)Reageren

Gelderse Toren[brontekst bewerken]

Beste De Geo, u had in het lemma Gelderse Toren de monumentenstatus gewijzigd. Dat het object vanaf 2001 rijksmonument zou zijn. Dat was het echter al sinds 1970. In 2001 heeft de Gelderse Toren met overige gebouwen en parkaanleg als complex de status van rijksbeschermde hostorische buitenplaatst gekregen. Ik heb het inmiddels aangepast. Haagschebluf (overleg) 27 jul 2016 09:05 (CEST)Reageren

Prima. De Geo (overleg) 27 jul 2016 16:11 (CEST)Reageren

Vertaalprogramma Italiaans[brontekst bewerken]

Beste De Geo, Hartelijk dank voor je aanvraag voor vertalingen in het kader van het vertaalprogramma! Nu zag ik dat je ook een link met gewenste artikelen over Italië had toegevoegd, en het is inderdaad goed om daarop te wijzen. Echter, voor de vertalers die in dit programma actief zijn is het belangrijk dat ze weten welke ervaren bewerker de vertaalde tekst gaat "wikificeren" zodra de vertaling is klaargezet in de projectnaamruimte. Bij die lijst is dat helaas niet duidelijk. Kan ik ze voor artikelen op die lijst in het algemeen naar jou doorverwijzen? Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 21 nov 2016 09:46 (CET)Reageren

Beste AWossink, dat is goed. Ik loop ik ze wel na. Hopelijk komen zoveel mooie artikelen zullen komen dat ik de stroom nauwelijks bij kan houden.
Plaatsen de vertalers ze direct in de hoofdnaamruimte of eerst op een gebruikerspagina? In het eerste geval kunnen we er misschien beter het werk in uitvoering sjabloon (wiu2) opplakken om te voorkomen dat een ijverige wikipediaan het artikel voordraagt op Wikipedia:Te beoordelen pagina's. B.v. de versie van Valdambra is inhoudelijk prima, maar voldoet nog niet geheel aan de wikipedianormen. Zo'n extra discussie op de verwijderlijst is zonde van de tijd. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 21 nov 2016 11:09 (CET)Reageren
Super, dan geef ik dat aan de vertaler Italiaans door. Wat betreft het wikificeren zelf; de vertaler plaatst de kale tekst van de vertaalde artikelen in de projectnaamruimte van het vertaalprogramma (dus bijvoorbeeld een vertaling van een artikel over London zou op Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/London terecht komen). Vervolgens laat de vertaler aan de aanvrager weten dat het artikel klaar is, en daarna is het de verantwoordelijkheid van de aanvrager om ervoor te zorgen dat layout, links, illustraties etc. worden ingevoegd conform de standaard die daarvoor op WP geldt. Pas daarna zou het artikel naar de hoofdnaamruimte verschoven moeten worden. Voor zover ik kan zien is dat tot nu toe in de meeste gevallen goed gegaan omdat de meeste aanvragers zich bewust zijn van wat er van hen verwacht wordt (zoals verder ook uitgelegd op de projectpagina van het educatieprogramma). Mocht blijken dat toch teveel artikelen op de beoordelingslijst komen, dan is een aanpassing van het proces natuurlijk altijd mogelijk! Groet, AWossink (overleg) 21 nov 2016 12:04 (CET)Reageren

Ottava rima[brontekst bewerken]

Beste De Geo, Ik heb op de projectpagina een vertaling geplaatst van de tekst over de ottava rima. De indeling is veranderd en ik heb wat dingen toegevoegd. Mbt Maria Tesselschade heb ik een Nederlandse bron gebruikt, maar of dat mbt auteursrechten en Wikipedia ok is, weet ik niet zeker. Vertalingen van de tekst van Ariosto en Byron staan er niet bij, het gaat uiteindelijk om het zichtbaar maken van het rijmschema. Ik hoor graag een reactie, ben je wellicht een specialist op dit gebied? Groeten, JvdZwaag (overleg) 6 dec 2016 22:57 (CET)Reageren

Dank je. Ik ben nu aan het werk, en ook dit weekend heb ik niet veel tijd. Ik hoop er volgende week naar te kijken. met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 9 dec 2016 13:40 (CET)Reageren
Nagezien en gewikificeerd. Is nu: Ottava rima De Geo (overleg) 15 dec 2016 17:24 (CET)Reageren

Terza rima[brontekst bewerken]

Beste De Geo, Ik ben ook bezig met het door jou aangevraagde artikel over Terza rima. Ik denk echter dat het niet handig is om daar een apart artikel over te maken. Het is denk ik beter om bij de al bestaande pagina terzine te blijven. Eigenlijk staat daar al de meeste informatie die in het Italiaanse artikel terza rima staat. Het lijkt me beter om een doorverwijzing te maken, zodat je automatisch op de pagina terzine uitkomt. Wellicht kan die nog uitgebreid worden. Groeten, JvdZwaag (overleg) 7 dec 2016 20:09 (CET)Reageren

Dank je. Als boven: ik hoop er volgende week naar te kijken. ciao, De Geo (overleg) 9 dec 2016 13:41 (CET)Reageren
Je hebt gelijk. Ik zie dat terzine zelfs meer info bevat dan de Italiaanse artikelen! De Geo (overleg) 15 dec 2016 17:26 (CET)Reageren

Landgoed[brontekst bewerken]

Beste De Geo, ik heb uw bewerking inleiding lemma teruggedraaid. U baseert zich op een commerciële site. Mi is het wiki waardig om zoveel mogelijk wetenschappers /academici in hun publicaties te volgen. Haagschebluf (overleg) 10 dec 2016 06:54 (CET)Reageren

Dat kan allemaal wel wezen, maar waar haalt u een minimumgrootte van 5 ha vandaan? De Geo (overleg) 11 dec 2016 12:19 (CET)Reageren
De Overheid hanteert minimaal 5 ha voor een landgoed en minimaal 1 ha voor een buitenplaats voor zowel historische als nieuwe. Haagschebluf (overleg) 15 dec 2016 17:28 (CET)Reageren
Dan heb je het over belastingregelingen. Landgoed is geen beschermde titel. Als je niet aan de regeltjes van de overheid voldoet, of niet aan wilt voldoen kun je ook bezit hebben dat landgoed heet. Daarnaast heb je ook heel veel landgoederen buiten Nederland en daar geldt de Nederlandse regelgeving niet. Dit is nl. de Nederlandstalige Wikipedia en niet de Nederlandse Wikipedia. groeten, De Geo (overleg) 15 dec 2016 20:40 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Lijst van Nederlandse harmonieorkesten[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van Nederlandse harmonieorkesten dat is genomineerd door Wikiwerner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20161220 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 dec 2016 01:02 (CET)Reageren


40.000 lemma's over kleine bestuurseenheden in Indonesië verbeteren[brontekst bewerken]

Goedemorgen De Geo, Ik kwam op deze pagina een berichtje tegen over 40.000 lemma's over kleine bestuurseenheden in Indonesië. Voor het project Nederland en de Wereld zijn wij aan het kijken welke artikelen nog ontbreken en welke artikelen mogelijk aangevuld kunnen worden. Nu is de hele lijst wat veel maar mogelijk zouden wij in dit project een begin kunnen maken om de artikelen verder aan te vullen, tijdens schrijfworkshops en overige activiteiten. Ik vroeg mij dan ook af of er ergens een lijst is van deze bot artikelen? Sorry voor het bericht zowel hier als daar maar ik wist niet of er daar nog mensen zouden kijken. Groet, SindyM3 (overleg) 19 apr 2017 10:32 (CEST)Reageren

Hallo SindyM3, ik vind het een heel mooi streven om deze artikelen te verbeteren. Het zijn er nu 40.000, voornamelijk gelegen op Java en Sumatra. Als je heel Indonesië wilt doen, dan zijn het er 2x zoveel!
Maar ik wil wel een kanttekening plaatsen. Het zijn (door RobotMichiel1972) botmatig aangemaakte artikeltjes op basis van de volkstelling 2010 van het Indonesische bureau voor Statistiek (Badan Pusat Statistik). Er zijn hier en daar foutjes ingeslopen en de woordkeuze vind ik niet altijd even gelukkig. Er wordt gesproken van een "dorp", maar het is een bestuursvorm en het kan bv. meerdere nederzettingen ("desa") omvatten, maar het kan zich ook beperken tot een kleine stadswijk ("kampong"). Ook kwam ik fouten tegen zoals indelen bij een verkeerde provincie.
Wat ik daar en elders al eens eerder heb aangegeven is dat er nog veel hiaten zitten in de wat hogere niveaus: de regentschappen (kabupaten), stadsgemeentes (kotamadya) en onderdistricten. Deze plaatsen zijn veelal bekender en lijken me in eerste instantie relevanter dan voor ons nauwelijks te controleren lemma's over desa's op Java+Sumatra die lang niet allemaal op Google Maps te vinden zijn. Zie voor een overzicht: Lijst van regentschappen en stadsgemeentes in Indonesië en lijst onderdistricten op engelstalige wikipedia.
groeten, De Geo (overleg) 20 apr 2017 15:08 (CEST)Reageren
Goedemorgen De Geo, Het steven is er in elk geval, nu de uitvoering nog. We gaan zeker niet aan al die artikelen toekomen maar we kunnen wel een begin maken en de artikelen extra onder de aandacht brengen. Wij zullen mensen er op wijzen dat ze goed moeten kijken naar foutjes en woordkeuze. Wat een goed idee om eerst aan de slag te gaan met de onderdistricten en lijsten van regentschappen en stadsgemeentes. Ik ga proberen om hiervan een mooie lijst te maken en die op de pagina van de themaweek in juni te plaatsen. Mocht je verder nog goede suggesties hebben, zijn die altijd welkom :D Groet, SindyM3 (overleg) 21 apr 2017 10:56 (CEST)Reageren

Educatieprogramma Hogeschool ITV[brontekst bewerken]

Beste De Geo, Binnenkort begin ik aan de vertaling van het artikel over Simon Tyssot de Patot. De vertalen zal te komen staan op: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Educatieprogramma/ITV_Hogeschool_voor_Tolken_en_Vertalers/Simon_Tyssot_de_Patot&action=submit Rozemarie2017 (overleg) 25 jul 2017 17:19 (CEST)De vertaling is inmiddels uitgevoerd en in de projectnaamruimte gezet. Rozemarie2017 (overleg) 27 jul 2017 17:01 (CEST)Reageren

Hallo Rozemarie, heel mooi dat je het engelse stuk vertaald hebt. Ik heb het nagelopen en ook van wat links voorzien. In 2016 is nl. de Nederlandse vertaling Reizen en Avonturen van Jacques Massé verschenen. Dit zou o.a. een inspiratiebron voor Jules Verne zijn geweest. Het leidde uiteindelijk tot zijn vertrek uit Deventer. Het staat nu in de hoofdnaamruimte: Simon Tyssot de Patot. groeten, De Geo (overleg) 3 aug 2017 15:54 (CEST)Reageren

Wikipedian in Residence project Gelderland[brontekst bewerken]

Hoi De Geo, ik hoop dat ik zo goed zit. Klopt het dat jij de Wiki-coach bent van het Wikipedian in Residence project bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers? Zo ja, ik ben Lotte Eilers en we zijn sinds gisteren begonnen met het project! Groetjes, Lotteeilers (overleg) 24 aug 2017 11:09 (CEST)Reageren

Hallo Lotteeilers, dat klopt. Als je me nodig kun je me hier of via de mail bereiken. Ik kan ook wel eens in Doetinchem langs komen. Denk dat dat het handigst is na overleg met Mtmlan84. groeten, De Geo (overleg) 27 aug 2017 14:39 (CEST)Reageren

Artikel Haagstate[brontekst bewerken]

Beste De Geo,

Je hebt mijn artikel over het gebouw Haagstate als onvoldoende relevant beoordeeld. Ik heb inmiddels een historische achtergrond toegevoegd aan het artikel. Ik woon er in de buurt en kom er dagelijks langs. Ik ben dus eens in de geschiedenis van het zorgcomplex gaan duiken, deze gaat namelijk al zo'n 200 jaar terug! Als ik mijn huidige artikel vergelijk met bijvoorbeeld dat van Zorgcentrum Amersfoort, dat wel is goedgekeurd, dan vind ik mijn artikel niet hier niet voor onderdoen. Ik hoop dat je je kan vinden in de laatste verbeteringen aan het artikel.

Met vriendelijke groeten,

Gebouwen_NL

Er is wel een voorgeschiedenis, maar het artikel gaat in eerste instantie over een (service)appartementengebouw. Je noemde het eerst ook Haagstate (gebouw). Een artikel over een zorginstelling kan wel E zijn, maar heeft een andere insteek. groeten, De Geo (overleg) 1 sep 2017 22:25 (CEST)Reageren

Bergh[brontekst bewerken]

Zie hier Als zij zich zelf op deze wijze presenteren, dan is het niet aan ons om daar over te oordelen. Het maakt onderdeel uit van kasteel Bergh. Je hebt je zin gekregen op de TBP, laat het daarbij, ok? MVG Rode raaf (overleg) 22 sep 2017 13:08 (CEST)Reageren

En er is vanaf Parkbos de Plantage ook "een prachtig wijds uitzicht over het Rijndal" Knipoog De Geo (overleg) 22 sep 2017 13:13 (CEST)Reageren
Sorry, die snap ik even niet? Rode raaf (overleg) 22 sep 2017 13:14 (CEST)Reageren
Ach, ik zie het al... :) Rode raaf (overleg) 22 sep 2017 13:15 (CEST)Reageren

Nu ik je toch "spreek", met de verwijdering is (wat mij betreft) de maat min of meer vastgesteld qua EW voor dergelijke bedrijven, ik vraag me nu wel af wat je van de overige lemmata vindt die nog in de categorie staat, met name die lijst. Lijsten nodigen uit voor aanmaken van artikelen, als die lijst kennelijk bestaat uit ne bedrijven, dan is het bespreekbaar deze naar de TBP te brengen? Wat vindt jij ervan?Rode raaf (overleg) 22 sep 2017 13:19 (CEST)Reageren

De laatste jaren worden kleine (en middelgrote) bedrijven op wikipedia vaak NE bevonden. Dus als er geen bijzondere zaken zijn, dan is er geen reden om ze te vermelden toch? Bij nominaties op TBP wordt dan nog wel eens aangegeven "Wikpedia is geen Gouden Gids".
Of je ook iets met de lijsten moet? Zelf ben ik niet zo dol op dit soort opsommingen zonder verdere info. Rode links, zeker als zo'n lijst er vol mee staat, mogen er van mij sowieso wel af. Voorbeelden van goede lijsten zijn die van rijks- of gemeentelijke monumenten (zoals deze) groeten, De Geo (overleg) 22 sep 2017 13:42 (CEST)Reageren
Zo denk ik er ook over, het heeft veel weg van de onlangs verwijderde lijst met cafetaria's, inderdaad GG verhaal. Monumenten lijsten zijn zeer functioneel. Ik zal er eens een nachtje over slapen, bedankt voor de inbreng. Groetjes Rode raaf (overleg) 22 sep 2017 13:48 (CEST)Reageren

Directie Algemene Economische Politiek[brontekst bewerken]

Dag De Geo,

Bedankt voor je blik op de pagina Directie Algemene Economische Politiek! Je stelt voor deze onder te brengen bij die van het ministerie van Economische Zaken en vraagt je af of een directie van een ministerie wel een aparte pagina zou moeten hebben.

Ik begrijp je overwegingen, maar denk dat deze pagina wel E/EW is.

  • Vwb de relevantie van de aparte pagina zijn er volgens mij afdoende bronnen van derden die specifiek over de Directie Algemene Economische Politiek gaan. Dit is volgens de guidelines het belangrijkste criterium. Die bronnen gaan expliciet over de rol van AEP bij het maken van beleid in Den Haag.
  • Je tweede punt is meer een vraag naar een algemene lijn. Terecht, dus daar ben ik even ingedoken. Op dezelfde pagina staat "Algemene beschrijvingen van lokale afdelingen van nationale organisaties" expliciet vermeld als 'Wel'. Bovendien zijn er genoeg andere gevallen te vinden waar afdelingen hun eigen pagina hebben (zie bijvoorbeeld Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Nederland), RWS Directie Bruggen, RWS Directie Wegen en de Afdeling Misbruikpreventie van Dreuzelvoorwerpen). Oké, die laatste is misschien iets minder serieus ;)

Het lijkt me een prima idee om vanaf de pagina van het ministerie van EZ een linkje toe te voegen naar de pagina van AEP, maar vanwege de ongelijksoortigheid en de eigen rol die deze directie heeft is een aparte pagina volgens mij prima wikiwaardig.

Ik zal deze argumenten ook verwerken op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171010

Groet, Kuikentje91 (overleg) 10 okt 2017 18:08 (CEST)Reageren

Afstorting[brontekst bewerken]

Volgens mij slaat de titel van dit lemma ook op de tekst zelf, met dingen als "een mooi voorbeeldje". Zou je hier wat prachtig van kunnen maken? Sjoerd de Bruin (overleg) 10 nov 2017 22:22 (CET)Reageren

Ik heb het maar herschreven tot een kort en bondig artikeltje. Het is niet veel meer dan het oiv de zwaartekracht naar beneden vallen van materiaal, dus geen ingewikkeld proces.. De Geo (overleg) 17 nov 2017 12:57 (CET)Reageren

IP-uitzondering[brontekst bewerken]

Enne, werkt het?

Groet, Magere Hein (overleg) 1 dec 2017 19:15 (CET)Reageren

Ja!. Vrijdag heb ik het er gebruik van gemaakt en nu doet hij het nog steeds. Bedankt Magere Hein. De Geo (overleg) 4 dec 2017 11:31 (CET)Reageren