Overleg gebruiker:Dick Bos/Archief2017

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Dubbele schrijfweek Finland
Archief Overlegpagina Dick Bos 2017


deze pagina svp niet wijzigen. Opmerkingen graag op mijn overlegpagina



Hergebruik Nederlandsche Vogelen[brontekst bewerken]

Dag Dick,

ik heb onlangs een meting gedaan van het bekijks in 2016 van de beelddonatie van de Nederlandsche Vogelen waar jij en Wilma zo nauw bij betrokken waren.

Kijk hier maar eens

Ik vind het toch bijzonder fraai om te zien dat de Vogelen wereldwijd zo vaak bekeken worden!

Vriendelijke groeten, OlafJanssen (overleg) 9 jan 2017 13:43 (CET)Reageren

Ik had wat informatie verzameld over Bernard Bucho en besloot daaraan een pagina te wijden op een eigen website. Op die pagina stond ook mijn e-mailadres. Toen bedacht ik dat Bernard Bucho eigenlijk wel een eigen artikel verdiende op Wikipedia, en besloot dat te schrijven. Met als ID mijn e-mailadres. Die pagina werd verwijderd wegens schending van het auteursrecht. Ondanks het feit dat ik de auteur van beide was, wat aan het e-mailadres te zien was. Ik heb dat ook doorgegeven aan Wikipedia, maar het hielp niet. Het artikel blijft verwijderd.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door MichielOsinga (overleg · bijdragen) 5 feb 2017 13:45‎

Whose Knowledge? News - February 2017[brontekst bewerken]

Thanks for all of your support for Whose Knowledge? so far! Get ready, we're going to need lots of your help in 2017 :)

What's new in 2017:

1. Volunteers needed

As Whose Knowledge? grows, there are lots of things to do! Can you help?

  • Are you good with data entry, categories, mailing lists or social media? We especially need people to help with organizing knowledge for Dalit History Month, and building out our communications (including this monthly newsletter!) right now!
  • If you're interested in volunteering for these or any other projects, please signup here

2. Pilot projects

Building partnerships and testing our approach with marginalized communities.

  • Dalit History Month: We're working with Equality Labs to support Dalit communities in South Asia and the United States to map knowledge and create Wikipedia content. Dalit History Month edit-a-thons are coming in April!
  • Women's Human Rights Defenders: In partnership with Urgent Action Fund, we'll be supporting a group of women's human rights defenders around the world with more mapping and wiki content creation. Themes and geographies coming soon!
  • Kumeyaay Wikipedia Initiative: Following the 2016 Indigenous People's Day edit-a-thon, we're continuing to work with members of the Kumeyaay tribe in Southern California and Baja to map and contribute indigenous knowledge to Wikimedia projects. A discussion day with Kumeyaay community in San Diego is being planned for May.

3. Funding

We've got financial support for 2017!

  • WMF grant: 6-month funding (February-July 2017) was approved to pilot our approach to mapping knowledge and creating Wikipedia content with the Dalit community and global women's human rights defenders. Thanks for all your endorsements!
  • Shuttleworth Fellowship: Anasuya is a Shuttleworth Fellow! This means we'll be able to spend more time organizing, and have support for convenings, campaign infrastructure, etc.

4. Wikimedia Strategy

Find us at Wikimedia Conference.

  • Anasuya and Siko will be carrying the Whose Knowledge? vision of diversity, pluralism and representation of marginalized communities into movement strategy conversations in Berlin March 2017.
  • What's your vision for the Wikimedia movement? If you have a perspective that you'd like us to help represent in Berlin, please reach out and let us know!

In solidarity,

Seeeko (overleg) 8 feb 2017 00:45 (CET)Reageren

Rob[brontekst bewerken]

Ha Dick?

wil je dit checken op Wiki-waardigheid en zo ja uploaden?

Gebruiker:WilKonings/Kladblok2

Groeten, WilKonings (overleg) 3 mrt 2017 15:46 (CET)Reageren

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[brontekst bewerken]

Hallo Dick Bos,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)Reageren

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[brontekst bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)Reageren

Themaweek: schrijf mee over de VOC[brontekst bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)Reageren

Bassel Khartabil[brontekst bewerken]

Hoi Dick, ik weet niet of je het bericht al bereikt heeft over Bassel Khartabil (je hebt zijn banner op je gebruikerspagina staan). Het is helaas geen goed bericht, want hij blijkt niet meer in leven te zijn. Zie hier. Ik ontdekte het ook pas gisteravond, maar het bericht is op zich al anderhalve week oud. Vanwege je banner leek het mij goed om je nog even persoonlijk op de hoogte te brengen. Ymnes (overleg) 11 aug 2017 13:21 (CEST)Reageren

Dubbele themaweek natuurgebieden[brontekst bewerken]

Hallo Dick Bos,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)Reageren

introductie[brontekst bewerken]

Hallo Dick, dank voor de hulp met wikipedia! Diana 987 (overleg) 26 aug 2017 14:26 (CEST)Reageren

Dank voor je bijdragen aan de themaweek natuurgebieden 2017[brontekst bewerken]

Themaweek
Natuurgebieden 2017
Ambrosius Oak
Deze Ambrosius-eik
is uitgereikt aan
Dick Bos
als dank voor de
substantiële bijdrage
aan de themaweek
natuurgebieden.

Beste Dick Bos, dank voor je goede bijdragen aan de themaweek natuurgebieden. Je hebt geen prijs gewonnen maar we geven je deze symbolische boom als dank. Ga zo door dan verzamel je in de loop der tijd mogelijk een bos. Vriendelijke groeten namens wikiproject Natuur, K.vliet (overleg) 28 aug 2017 22:55 (CEST)Reageren

Bedankt! Maar dan moet er natuurlijk wel een lemma over de Ambrosius-eik zijn! --Dick Bos (overleg) 29 aug 2017 09:40 (CEST)Reageren

κέφαλος[brontekst bewerken]

Beste Dick Bos, op lemma Cephalanthus heeft u geschreven: "De naam Cephalanthus is samengesteld uit de Griekse woorden κέφαλος (kephalos), hoofd, en ἄνθος (anthos), bloem", met daarbij een bron. Komt er in deze bron ook naar voren dat κέφαλος ook daadwerkelijk hoofd betekend? Ik ken dit woord als zeeaal en κεφαλή als hoofd. Alvast bedankt voor het antwoord. Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 14 sep 2017 20:33 (CEST)Reageren

Mijn woordenboek Grieks (Muller-Thiel; Wolters-Noordhoff) vermeldt inderdaad ook slechts ἡ κεφαλμ, en nergens iets dat in de buurt komt van ὁ κεφαλος. Ook in de International Code of Zoological Nomenclature (art. 31.1.3, examples) wordt voor het Latijnse "cephalus" het Griekse "kephale" als oorsprong genoemd. κεφαλος wordt wel genoemd als "a species of mullet" (Mugil cephalus) (bijvoorbeeld hier en in Wiktionary), waarbij gehint wordt op een Griekse naam voor de soort, maar zonder daarover uitsluitsel te geven in de vorm van een referentie. Mugil cephalus is natuurlijk geen zeeaal, maar een harder. We kunnen inmiddels rustig stellen dat zelfs in het geval CRC daadwerkelijk het woord κεφαλος als oorsprong zou geven, dat niet de werkelijke oorsprong is, en die publicatie er dus naast zit. Dat zou dan met een korte noot bij die bron vermeld kunnen worden. WIKIKLAAS overleg 16 sep 2017 04:25 (CEST)Reageren
Bedankt Wikiklaas voor alle toevoegingen. Het beknopt Grieks-Nederlands woordenboek Grieks van Muller-Thiel (bewerkt door Den Boer, 1969) geeft ook geen κέφαλος, echter het grote woordenboek van Muller (1933) geeft bij κέφαλος (p. 420): "een in den modder levende zeevisch, zeeaal ARISTOT." Dat was mijn bron voor zeeaal. Groet, Wimpus (overleg) 16 sep 2017 09:29 (CEST)Reageren
Die woorden κεφαλμ en κεφαλος zijn natuurlijk geen vreemden van elkaar, maar hebben op een of andere manier dezelfde oorsprong. Goed mogelijk dat de vis die oorspronkelijk met ὁ κεφαλος werd bedoeld er een was met een grote kop, of een soort waarvan men vaak slechts de kop zag. Voor mij als duiker, die dus regelmatig zelf onder water rondkijkt, is dat niet moeilijk voorstelbaar; de Grieken, die geen duikbrillen hadden, en dus als ze zelf onder water waren niet scherp konden zien, waren afhankelijk van helder water voor zo'n waarneming. En laat helder water nou vrijwel nooit samengaan met een modderbodem ... Maar laten we het erop houden dat met het mannelijke woord inderdaad een vis werd bedoeld, ongeacht welke. WIKIKLAAS overleg 16 sep 2017 13:20 (CEST)Reageren
Dat lijkt mij ook. Overigens geeft het Etymological dictionary of Greek van Beekes en Van Beek (2010, p. 683) ook Mugil cephalus aan voor κέφαλος en lijkt de zeeaal van Muller (1933) dan ook minder aannemelijk. Toch denk ik dat lexicografen ook tekort kunnen schieten en een monografie over de naamgeving m.b.t. de flora en fauna bij de oude Grieken een betere bron zou zijn (geschreven door iemand die de oude teksten ook biologisch-inhoudelijk kan duiden). Wimpus (overleg) 16 sep 2017 14:28 (CEST)Reageren
De "commotie" hier was het gevolg van het niet goed lezen van de uitgave van CRC door degene die de verklaring van de naam op de Engelstalige Wikipedia plaatste. Hier kun je bovenaan de pagina zien dat CRC niet kephalos maar kephale noemt als basis voor de wetenschappelijke naam. Ik heb die link toegevoegd aan de bron in ons artikel. Eind goed, al goed, zo lijkt het. Dank dus voor de oplettendheid van Wimpus. WIKIKLAAS overleg 16 sep 2017 15:11 (CEST)Reageren
Gelukkig. Ik kom wel vaker verwisselingen voor zoals ὕδωρ (=water) en ὕδρος (=waterslang) of φωνή (=geluid) en φόνος (=moord/dood/bloedbad) terwijl dan de eerste vorm bedoeld wordt. Niet alles in het Oudgrieks eindigt op -ος. Wimpus (overleg) 16 sep 2017 15:20 (CEST)Reageren

bericht ontvangen[brontekst bewerken]

leuk, dankjewel! Marjoberg (overleg) 11 okt 2017 20:11 (CEST)Reageren

Kennismaking[brontekst bewerken]

Hoi Dick bedankt voor je ondersteuning. GeenRichter (overleg) 11 okt 2017 20:32 (CEST)Reageren

Buurt Ede pagina[brontekst bewerken]

Hallo Dick wil jij hier op mijn klatblok als eerste aanzet even naar kijken GeenRichter (overleg) 14 nov 2017 15:33 (CET)Reageren

Dubbele schrijfweek Finland[brontekst bewerken]

Vlag van Finland
Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)Reageren