Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:J.Vroman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door ElfjeTwaalfje in het onderwerp Kwaliteit van artikel Magnetische hysteresis
Hallo J.Vroman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.168 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Help:Helpdesk[brontekst bewerken]

Hoi. Je vraag op Help:Helpdesk is (misschien) beantwoord. Hierboven ons welkomstbericht met links en tips. Welkom, groetjes. — Zanaq (?) 16 jan 2012 11:52 (CET)

Verwijderingsnominatie Magnetische hysteresis[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Magnetische hysteresis dat is genomineerd door Maniago. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120126 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 27 jan 2012 01:04 (CET)Reageren

--J.Vroman (overleg) 25 feb 2012 16:49 (CET)== Niet Beschikbaar. ==Reageren

Om medische redenen zal ik, vanaf 7 februari, voor een periode niet beschikbaar zijn.

Terug Beschikbaar[brontekst bewerken]

Met deze ben ik, 23 februari, wel herstellend, maar terug beschikbaar.

Categorieën. De laatste tussenkomsten hadden betrekking op de Categorieën. Als ik het goed begrijp gebeurt de informatiestroom binnen Wikipedia als volgt: Alle onderwerpen vallen onder een beperkt aantal termen, de "Categorieën". Iedere categorie leidt tot een aantal "Ondercategorieën". Vanaf de categorie en vervolgens de ondercategorie komt ge bij een artikel.

Indien het bovenstaande juist is, is het misschien wel zinvol om dit duidelijk en expliciet mede te delen aan nieuwe medewerkers zoals ik. Eerder dan dat iemand zonder meer uw inbreng wijzigt. Misschien staat die uitleg wel ergens en heb ik het gemist.

Een nadeel van deze werkmethode is dat iemand die langs de categorie "Elektrotechniek" bij de Ondercategorie "Niet-lineaire systemen komt, niet bij het onderwerp magnetisme en hysteresis terecht komt. Iets wat bij uitstek met niet-lineaire systemen te maken heeft. J.Vroman (overleg) 25 feb 2012 16:49 (CET)Reageren

Kwaliteit van artikel Magnetische hysteresis[brontekst bewerken]

Beste meneer Vroman,

Verschillende mensen trachten u duidelijk te maken dat er het een en ander schort aan het artikel Magnetische hysteresis. Ik moet me daar ook bij voegen.

In de eerste plaats betekent "systeem" zoiets als "samenstel", dus een opbouw bestaande uit meerdere componenten. "Niet-linieaire systemen" moet dus óók op een samenstel van componenten slaan. In het algemeen verstaat men in de natuurwetenschappen en techniek onder niet-lineaire systemen alle systemen waarvan het uitgangssignaal niet rechtevenredig is met het ingangssignaal. Denk aan niet-lineaire versterkers, of apparaten met een niet-lineaire (maar bijv. logaritmische of kwadratische) respons. Waar u het hier over hebt, is echter een niet-lineair verschijnsel. Dat is iets heel anders, en het hoort dus ook niet thuis onder "niet-lineaire systemen". Dat in sommige contexten deze scheiding minder strikt wordt gemaakt, zal wel komen doordat de wiskundige beschrijving in beide gevallen nauw verwant is.

Verder hebt u sterk de neiging om de elektrotechnische aspecten sterk te benadrukken, ten koste van de achterliggende fysische beginselen.

Overigens is "hysteresis" een anglicisme. In Nederland en Vlaanderen noemen we dat "hysterese".

Ik raad u dringend aan om eerst eens een flink aantal goede Wikipedia-artikelen grondig te lezen, en daarbij te letten op stijl, didactiek(!), etc. Een stelregel is altijd dat we hier niet voor vakgenoten schrijven, maar voor geïnteresseerde leken. Overigens zijn lang niet alle artikelen zonder meer goed. Er zijn er genoeg waarin de lezer nog wordt aangesproken met "we". Dat is een onzakelijke manier van schrijven.

U wekt de indruk eerder elektrotechnicus dan fysicus te zijn. Dat is prima; volgens mij hebben we hier nog te weinig echte elektrotechnici. Maar u moet bij een dergelijk onderwerp wel in de gaten houden dat het op méér gebieden dan alleen het uwe van belang kan zijn. U zult dus moeten accepteren dat er wel eens anderen komen die iets willen toevoegen vanuit hun eigen vakgebied.

Verder sluit ik me aan bij het door anderen gegeven advies om de in het kader bovenaan deze overlegpagina genoemde informatiepagina's eens goed te lezen. Als u daar rekening mee houdt, kunt u niog veel nuttig en gewaardeerd werk aan Wikipedia besteden!

Succes gewenst! » HHahn (overleg) 1 mrt 2012 16:58 (CET)Reageren

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u het dan maar leeghaalt..... ElfjeTwaalfje (overleg) 9 mrt 2012 20:36 (CET)Reageren