Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Staticated

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door SvenDK in het onderwerp Letteren en Wijsbegeerte Kring
Hallo Staticated, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.214 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Letteren en Wijsbegeerte Kring[brontekst bewerken]

Beste Staticated,

Als voormalig VUB student (ik heb Bert mosselvangst gekend) en actief wikipediaan, wil ik je graag wat helpen om dit lemma goed te krijgen. Lemmas over studentenverenigingen zijn meestal geen lang leven beschoren, verwacht je dus aan een nominatie voor verwijdering. Hou de moed echter vol, je bent zeer goed van start gegaan, want er heeft al een ervaren wikipediaan de lijst van prosenioren verwijderd zonder het hele lemma ter verwijdering voor te stellen. Ik vrees dat het lied ook zal moeten sneuvelen. Dat hoort op jullie website, en minder hier.

Er moet gewerkt worden aan links naar andere Wikipedia lemmas, en externe bronnen die niet van LWK komen zullen zeker helpen. In hoeverre heb je oprichtings gegevens over Historia en de ander bronkringen. Dat zou goede info zijn om toe te voegen.

Ik hou het lemma in het oog, werk het bij en geef later nog tips. Als er vraag is vanuit LWK om eens een les wikipediaschrijven voor beginners op te zetten, mag je mij altijd vragen. Ik heb dit eerder gedaan.

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 19 sep 2018 06:51 (CEST)Reageren

  • Geneeskundige Kring en het Brussels Studentengenootschap zijn de enige kringen die er in geslaagd zijn om een Wikipedia-pagina in leven te houden. Dus als deze ter verwijdering wordt voorgedragen, ga eens kijken naar het verschil. SvenDK (overleg) 20 sep 2018 06:26 (CEST)Reageren
  • Goed gedaan, het lemma heeft de verwijderingsnominatie doorstaan. En dat ondanks nog wat schoonheidsfoutjes. Er horen geen HTTP-links in de tekst. Hou je het hierbij of zie je het zitten om bevoordeeld het Engelse lemma over Bert Mosselmans te vertalen om zo een HTTP-link weg te werken? SvenDK (overleg) 22 okt 2018 07:08 (CEST)Reageren
  • Geweldig nieuws, bedankt voor de info, alle hulp, advies en vooral je steun op de discussie pagina.
Ik heb het zelf druk gehad met andere zaken, dat en de internet-functionaliteit van mijn laptop dat niet langer werkt (ik puzzel hoe ik nu ALLES via men gsm moet doen). Ik probeer hulp van mede-alumni in te schakelen (want teveel hooi op het vork), oa voor het schrijven van het laatste onderdeel "folklore en symboliek" (hierin zullen reeds bestaande onderdelen "mania" en "kringlied" mee in verwerkt worden).
Wat bedoel je met geen http-verwijzingen?
Want dat is me onduidelijk, mag er alleen naar Nederlandstalige bronnen verwezen worden?
Niet alle richtlijnen zijn even duidelijk (terug te vinden) voor Wikipedia. Ik verdiep me nog (steeds) in de richtlijnen.
Want ik -ben historicus van opleiding en- heb begrip dat we niet (uitsluitend) naar eigen bronnen mogen verwijzen. Maar als je pakweg naar de wiki-pagina van Dana Winner kijkt.
Ik ga zelf nog aandringen bij het huidig bestuur, van eigen vereniging als anderen waar we mee samenwerken, dat ze werk maken van websited voor de grote events (poëziewedstrijd en galabal) en niet langer -blijkbaar gesloten- facebook.
Is het verwijzen naar YouTube (ook) volledig den boze?
Staticated (overleg) 22 okt 2018 21:49 (CEST)Reageren
    • Het is inderdaad een leerproces en door het crowd-aspect zijn er verschillende interpretaties. Het gebied van bronnen is er zo een. Strikt gezien is bronvermelding niet vereist, maar naarmate Wikipedia evolueert veel meer gewenst en een maatstaf of iets wel encyclopediewaardig is. Ik denk dat je bronnen het lemma gered hebben. Anderstalige wiki’s als bron gebruiken mag (moet zelf bij vertaling om geen copyrightissues te hebben). Maar zoals je Bert Mosselmans naar de Engelse pagina doorklinktte is niet gebruikelijk. Dat bedoelde ik met HTTP-links.
Facebook en YouTube worden niet gezien als betrouwbare bronnen en worden dus niet geteld als bronmateriaal. Ze zijn niet uit den boze als het om verrijking gaat. Als extreem voorbeeld kan ik zeker een lemma maken over de aanwezigheid van aliens op aarde rijk geïllustreerd met YouTube filmmateriaal. Zelf met artikels uit tabloids zoals The Sun. Maar dat lemma zal het dus niet overleven.
ik kijk eens hoe snel ik Bert een Nederlandstalig lemma kan geven SvenDK (overleg) 23 okt 2018 06:24 (CEST)Reageren