Naar inhoud springen

Wikipedia:Stemlokaal/Voorstel zelfpromotie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Voorstel zelfpromotie[bewerken | brontekst bewerken]

Stemming
Onderwerp Wikipedia:Zelfpromotie
Voorstel 1) Het voorstel WP:Zelfpromotie wordt overgenomen als onderdeel van de richtlijnen.
2) Indien het voorstel niet aangenomen wordt, wordt duidelijk gemaakt het sjabloon {{voorstel}} van de pagina gehaald en wordt duidelijk gemaakt dat het voorstel niet is aangenomen.
Begindatum
Einddatum
Stemopties Voor/tegen
Minimaal nodige voorstemmen
Stemcoördinator Dajasj
Opmerkingen
Een stemming is bedoeld om een weloverwogen beslissing te nemen over het betreffende onderwerp op Wikipedia. Aan een geldige uitslag worden – in tegenstelling tot een peiling – formele gevolgen verbonden.

Aan een stemming mogen alleen geregistreerde gebruikers meedoen die voor aanvang van de stemming voldoende bijdragen hadden geleverd.

Al sinds 2008 ligt er het voorstel voor de richtlijn Wikipedia:Zelfpromotie. Het is echter al 15 jaar een voorstel, terwijl er wel regelmatig naar verwezen wordt. Dat leidt tot verwarring bij (nieuwe) gebruikers, die de waarde van deze pagina niet goed kunnen inschatten. Mijn voorstel is daarom om in 2023 het voorstel in stemming te brengen, zodat duidelijkheid geschapen kan worden. Wanneer ik het in stemming wil brengen, hangt af van een mogelijke discussie die volgt op Overleg Wikipedia:Zelfpromotie. Als daar sprake is van consensus (zoveel mogelijk) over de inhoud van het voorstel, wil ik dat voorstel in stemming brengen. Indien het niet aangenomen wordt, kan het wenselijk zijn om de onzekerheid niet voort te laten bestaan voor nog eens vijftien jaar. Daarom de gerelateerde stelling of het na afloop gemarkeerd kan worden als geen voorstel meer. De pagina hoeft niet weg, maar dat het wel duidelijker is wat de waarde er van is. Mocht deze werkwijze een succes zijn, zal ik andere voorstellen op termijn ook in stemming brengen. Dajasj (overleg) 2 mrt 2023 11:47 (CET)[reageren]

De stemming is nog niet begonnen

Stelling 1: Overnemen als richtlijn[bewerken | brontekst bewerken]

Voor[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...
  2. ...

Tegen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...
  2. ...

Stelling 2: "Archiveren" als voorstel[bewerken | brontekst bewerken]

Voor[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...
  2. ...

Tegen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...
  2. ...