Gebruiker:Jelte/Hoofdpagina2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit nieuwe ontwerp voor de hoofdpagina is gebasseerd op het ontwerp van Evil berry. Dit ontwerp is een begin, de kleuren en icoontjes zijn overgenomen uit het ontwerp van Evil berry en worden waarschijnlijk nog aangepast. Ook is het de bedoeling om, als het technisch mogelijk is, de icoontjes van de blokken en de portalen te linken naar de betreffende overzichten/portalen. Ik nodig daarom iedereen uit dit ontwerp te verbeteren of opmerkingen te plaatsen op de overlegpagina.
Hoofdpagina
Hoofdpagina

Welkom op Wikipedia, een neutrale en vrije encyclopedie waaraan iedereen kan meehelpen. Deze Nederlandstalige Wikipedia telt op dit moment 2.158.812 artikelen. Help ook mee door artikelen te starten, te verbeteren of uit te breiden. Aangemelde gebruikers kunnen daarnaast artikels beoordelen of stemmen voor artikels in de etalage.

Actuele gebeurtenissen – Artikelen op alfabet – Artikelen op onderwerp – Biografieën – Etalageartikelen – Nieuwe artikelen – Overzichten en lijsten – Zoeken

Filosofie Filosofie Geschiedenis Geschiedenis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Landen & Volken Landen & Volken Mens & maatschappij Mens & maatschappij Religie Religie Sport Sport Wetenschap & Technologie Wetenschap & Technologie

Portaal van de week Portaal van de week: Jazz
Uitgelicht
Uitgelicht

De bibliotheek van Alexandrië

Geschiedenis van het bibliotheekwezen

Bibliotheken zijn bijzonder oude instellingen. Er bestonden al bibliotheken in het oude Sumer en het oude Egypte. De latere Assyriërs en Babyloniërs legden ook bibliotheken aan waarvan gedeeltes zijn teruggevonden en vertaald.

De bibliotheken waren in de oudheid bijna uitsluitend tempelbibliotheken waar 'geestelijken' lazen, schreven en het beheer van koninklijke en tempel-organisaties leerden. Deze bibliotheken bestonden uit rekken met kleitabletten. Meestal stond op het tablet een verwijzing in welk rek het thuishoorde. In Egypte schreef men meestal op papyrus, gemaakt van stengels van het langs de Nijl overvloedig aanwezige papyrusriet. Overigens is het waarschijnlijk dat men in Mesopotamië en andere plaatsen ook op papyrus en dergelijke schreef, maar daarvan is niet veel teruggevonden. (Lees verder)

Wist je dat?
Wist je dat?

Rooster-opstelling voor het Schwenkbraten.

21 mei in de geschiedenis
21 mei in de geschiedenis

Filips II

FIFA

Trans-Atlantische vlucht

Actueel
Actueel

Iraanse president komt om in helikoptercrash

Formerende partijen in Nederland bereiken akkoord

  • 15 mei – De vier formerende Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB worden het eens over een voorlopig regeerakkoord.

Aanslag op Slowaakse premier Fico

Recente sterfgevallen
Recente sterfgevallen
19 mei Ebrahim Raisi (63), Iraans politicus en president
19 mei Sigmund Rolat (93), Amerikaans-Pools filantroop, kunstverzamelaar en zakenman
18 mei Palle Danielsson (77), Zweeds jazzbassist
18 mei Frank Schaafsma (59), Nederlands acteur en muzikant
18 mei Frank Ifield (86), Brits-Australisch zanger en presentator

Publiekscontact - Perscontact - Statistieken