Overleg:Binnenzee

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Bever in het onderwerp Zout

De Kaspische Zee en de Aralzee blijven zo een beetje buitenspel. jf

Beide zijn onder meer terug te vinden. Ik denk terecht, maar er moet inderdaad ergens worden verklaard waarom dat zo is. Wat de Kaspische Zee betreft is dat zelfs een politieke kwestie (op een meer geldt geen zeerecht, en dat is weer van belang voor de vraag van wie de olie is!). Wie durft zich eraan te branden? (anders ikzelf, op termijn). Fransvannes 22:34 29 nov 2002 (CET)

In het Duits wordt een zee een meer genoemd en een meer daarentegen weer een zee..... Pieter

De Kaspische Zee is een overblijfsel van de Thetiszee die langzamerhand door het opschuiven van Afrika-Arabië ingesloten is geraakt. Tektonisch kun je het dus niet met goed fatsoen als meer zien. Juridisch weet ik niet, hoewel ik mij vagelijk herinner dat de sjah wel afspraken had met de sovjets daarover, maar die spelen beiden geen rol meer. Ik denk dat de Duitsers er niet veel toe doen, trouwens die gebruiken ook die See voor zee. Jcwf (jf)


Het feit dat een meer (zee) ooit een deel was van een zee of oceaan lijkt mij geen argument om de huidige waterplas ook een zee te noemen. Dan zijn de meren aan de Poolse Oostzeekust ook zeeën. En het IJsselmeer ook.
Er zijn vast betere argumenten.
Maar welke?
En welk argument is er voor Aralzee? Dat vind ik een nog twijfelachtiger geval. Google geeft ook nauwelijks treffers voor deze benaming. Ik zou willen opteren voor een redirect naar Aralmeer.
Fransvannes 14:28 30 nov 2002 (CET)

Men zou de benaming kunnen hanteren zoals die ter plaatse gebezigd wordt. Pieter 19:42 24 feb 2003 (CET)

Verzoek[brontekst bewerken]

In het artikel over de Oostzee staat in de eerste regel dat dat een randzee is. Volgens dit artikel zijn dat twee verschillende soorten zee die "niet met elkaar te verwarren zijn". Misschien kan iemand duidelijk maken wat dan het verschil is? Of natuurlijk het linkje naar Oostzee weghalen. tof – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.216.156 (overleg · bijdragen)

In het Duitstalig artikel wordt het lemma nadrukkelijk een randzee genoemd... Ziko (overleg) 6 aug 2016 13:11 (CEST)Reageren

Zout[brontekst bewerken]

Dat binnenzeeën zich door hun zoute water onderscheiden van meren, lijkt mij onjuist. Er zijn immers ook vele zoutwatermeren. Of moeten die ook allemaal zeeën heten, ongeacht hun omvang? Bever (overleg) 12 okt 2017 05:10 (CEST)Reageren