Overleg:Continu variabele transmissie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Fjvelsen in het onderwerp Suggestie

En wat is dan de ECVT van Subaru? Je gaat mensen zo verwarren, denk ik Buttonfreak 23 aug 2006 10:37 (CEST)Reageren

Ja Buttonfreak, de opzet van dit hele CVT verhaal is niet ideaal.

het zou beter zijn de pagina getiteld 'CVT' van een algemene verhandeling over de mechanische CVT te voorzien, met als aanvulling daarop verwijzingen naar de Variomatic, scooter CVT's, en eventueel de ECVT en andere moderne CVT's zoals de Multitronic van Audi.

bovenstaande suggesties zijn inmiddels verwerkt in de pagina. Van een aantal (recent ontwikkelde) CVT-varianten zijn nog geen wikilinks of andere info. Hier zijn wel websites over maar allemaal copyright etc. beetje flauw.--Antiekeradio 30 mrt 2007 12:03 (CEST)Reageren

Suggestie[brontekst bewerken]

Wat is het niveau van deze paragraaf: * of #?

De CVT, met een hydraulische koppeling (waarbij de auto kan kruipen), wordt nu gebruikt door tal van autofabrikanten waaronder Mercedes (A en B types), Toyota (o.a. Verso), enz. De duwband wordt gefabriceerd door VDT in Tilburg (nu eigendom van Bosch). 80% van de productie wordt gebruikt in Japanse auto's. Een bekende speler in Europa hiervan is Punch Powertrain (Sint-Truiden en Nanjing) die de grootste onafhankelijke CVT bouwer wereldwijd is.

Wikispaghetti (overleg) 10 sep 2013 16:41 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Continu variabele transmissie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 apr 2019 20:50 (CEST)Reageren

Suggestie[brontekst bewerken]

Beste bewerkers, dit lemma is m.i., te eenzijdig gericht op de toepassing voor auto's en het werk daarvoor van Van Doorne, die alleen die specifieke applicatie heeft bedacht. Het principe van de CVT was al veel eerder bekend in de werktuigbouw, met name voor de werktuigmachines: zie de Duitse Wiki onder het lemma PIV, merknaam voor Positive Infinitely Variable, geoctrooieerd in 1924! Ik was niet te beroerd om dat toe te voegen, maar mijn werktuigbouwkundige kennis schiet ernstig tekort om het werkingsprincipe uit te leggen en dat zou erbij moeten in mijn visie. Dus: wie pakt het op? Fjvelsen (overleg) 30 mei 2021 19:28 (CEST)Reageren