Overleg gebruiker:Dinkelaar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Ken123 in het onderwerp Auteursrechten

Russische keuken[brontekst bewerken]

Je gebruikersnaam doet vermoeden dat je van je eigen website hebt gekopieerd, maar ik vrees dat dit toch het copyright van Wikipedia schendt. Je mag hier wel eigen teksten plaatsen, maar geen teksten plaatsen die niet expliciet onder de GDFL licentie zijn vrijgegeven. Ook is de pagina niet in het vereiste wikipedia formaat... Als dit inderdaad je eigen tekst is/was, zou ik voorstellen dat je gewoon een beginnetje maakt over de russische keuken, zonder de tekst van de website 1-op-1 over te nemen. Sorry dat ik gelijk je eerste artikel moet 'afkraken', maar ik hoop dat je begrijpt dat wikipedia uit moet kijken met gekopieerde teksten. Edo de Roo 2 jun 2006 13:35 (CEST)Reageren

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Beste Dinkelaar, ik heb helaas Russische keuken direct moeten verwijderen. Ik kon de gehele tekst terug vinden op een andere website. Alle teksten op Wikipedia moeten zijn vrijgegeven onder GFDL.
Als je tekst schrijft voor Wikipedia, dan plaats je deze daarmee onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL of GNU/FDL). Dit houdt kortweg gezegd in dat een gebruiker vrij is om de tekst op elke willekeurige wijze te gebruiken en verder te verspreiden, op voorwaarde dat dat ook weer onder de GNU/FDL plaatsvindt, en met (eventueel gedeeltelijke) bronvermelding. Mocht je hiermee problemen hebben, dan adviseren we je niet aan Wikipedia mee te werken.

Al het materiaal dat je op Wikipedia plaatst, plaats je dus onder deze licentie. Dat kan alleen als je daar het recht toe hebt. In het algemeen is dat het geval als:

  • Je het materiaal zelf hebt geschreven of anderszins gecreëerd
  • Het materiaal in het publiek domein is (dat wil zeggen vrij van auteursrechten)
  • Het materiaal al onder de GNU/FDL licentie valt

In het tweede geval word je verzocht een bronvermelding aan te geven, in het derde geval is dat verplicht. Die bronvermelding kan voor teksten op de pagina zelf komen, dit kan met Sjabloon:bron, of op de overlegpagina; voor afbeeldingen hoort die op de bijbehorende afbeeldingspagina. Lees verder op: Wikipedia:Auteursrechten. Met vriendelijke groet, Ken123|overleg 15 mei 2008 20:00 (CEST)Reageren