Overleg:Citroenzuurcyclus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door MichielDMN in het onderwerp Opmerking figuur algemeen verloop

Waar moet ik "oxidatieve fosforylatie", ook gekend als "eindoxidatie", plaatsen?

Hallo gebruiker gebruiker 193.190.11.97. Een pagina over de 'oxidatieve fosforylering' (zo heet het in de boekjes) kunt u gewoon onder die naam aanmaken. Misschien is een link op de pagina Citroenzuurcyclus (en ook een op de mogelijk toekomstige pagina over de glycolyse) handig, zodat andere gebruikers deze naam ook kunnen vinden.
Informatie over het aanmaken van een nieuwe pagina vind u hier
Het is handig berichten op overlegpagina's te ondertekenen. Dit doet u met vier tildes: ~~~~. Firefox 24 nov 2004 17:49 (CET)Reageren

Prachtige pagina! Hulde! Vinnie 11 jul 2005 10:56 (CEST)Reageren

Figuur rechts boven[brontekst bewerken]

Het plaatje dat rechts boven in het artikel staat bevat een aantal inconsistenties in vergelijking met het artikel zelf:

  • in het plaatje ontbreekt cis-akonietzuur
  • in het plaatje worden de verschillende stoffen allemaal op de chemische wijze getekend (als niet-geioniseerde zuren), terwijl de benoeming wisselend is: soms als zuur, soms zoals in de biochemie gebruikelijk als anion (met de uitgang ~aat).

Omdat het plaatje bovendien in essentie identiek is aan de veel beter leesbare figuur waarnaar in de tekst verwezen wordt, mag het eerste platje van mij weg. T.vanschaik 11 jul 2008 17:28 (CEST)Reageren

Opmerking figuur algemeen verloop[brontekst bewerken]

De omzetting van Pyruvaat in Acetyl-CoA wordt gekatalyseerd door het pyruvaatdehydrogenase complex in tegenstelling tot lactaatdehydrogenase zoals vermeld in de figuur.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 146.50.151.88 (overleg · bijdragen)

Ik heb het even gecheckt in een biochemiehandboek en je opmerking blijkt te kloppen. Ik heb de afbeelding vervangen door een juist(er) exemplaar. Merci voor de melding! --MichielDMN 🐘 (overleg) 15 dec 2014 15:37 (CET)Reageren

Bij de oxidatie van succinaat in furmuraat waar het succinaat dehydrogenase bij betrokken is wordt als onderdeel van de cintroenzuurcylcus FAD tot FADH2 gereduceerd en niet direct het ubiquinon (Q) in het ubiquinol (QH2). Vervolgens wordt in complex 2 (succinaat dehydrogenase) van de oxidatieve fosforylering via een paar tussen stappen in de mitochondriale binnenmembraan wel Q tot QH2 gereduceerd). Dus ik vroeg mij af waarom niet FAD --> FADH2 in het plaatje staat. Het blijft natuurlijk gesimplificeerd.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 146.50.151.88 (overleg · bijdragen)